El ‘Barrejant’23’ de Sant Boi inaugura el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Del 2 al 8 d'octubre, una programació d'activitats lúdiques i de conscienciació torna a convidar la ciutadania a pensar el món amb una mirada crítica

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Sant Boi de Llobregat és una ciutat compromesa amb els drets humans i amb la justícia global. Aquest compromís s’expressa cada any al Barrejant, la trobada local de la solidaritat, que enguany ha escollit el lema ‘Pels drets humans i la justícia’.

Del 2 al 8 d’octubre, una programació d’activitats lúdiques i de conscienciació torna a convidar la ciutadania a pensar el món amb una mirada crítica. Vint entitats de solidaritat i cooperació col·laboren amb la iniciativa.

Com l’inici oficial del Barrejant’23, Sant Boi acull el 2 d’octubre l’acte inaugural del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, un projecte que enguany celebra el desè aniversari i del qual Sant Boi ha estat un dels municipis impulsors des dels inicis.

Després, del 6 al 8 d’octubre Can Massallera i la plaça de Teresa Valls i Diví seran els escenaris del gruix de la programació. Les activitats s’adrecen principalment al públic familiar, són de petit format i tenen com a objectiu nodrir d’esperança i mirades crítiques la ciutat cap a un horitzó de justícia i desenvolupament sostenible.

En el vessant més lúdic hi destaquen, per exemple, una cercavila, l’espectacle de foc dels Diables de Casablanca, el dinar popular, l’espectacle de circ ‘Herència’, concerts de la brasilera Mirla Riomar i de Lali Be Good o una proposta escènica amb percussió i electrònica a càrrec de Mario G. Cortizo, guanyador del Premio Martín Códax de la Música Gallega 2023.

En el vessant centrat de forma més específica en la reflexió hi ha prevista una conversa amb la fotògrafa afganesa Fatimah Hossaini (a la fotografia), defensora dels drets humans, una conversa amb l’escriptora nicaragüenca Gioconda Belli o l’exposició que es podrà veure a Can Massallera ‘Santa Yalla. El projecte d’una òptica solidària’.

Com cada any, les entitats de cooperació i solidaritat de la ciutat participaran en aquesta cita amb els seus estands a la Fira d’entitats. Per conèixer la seva tasca, nens i nenes podran participar en un joc de pistes que els permetrà viatjar per diferents latituds i entendre el sentit dels projectes que duen a terme les entitats al llarg del món. Mentrestant, a la plaça de Teresa Valls i Diví petits i grans podran jugar conjuntament amb les instal·lacions Puck Cinema i els Xics de Xurrac.

L’artista colombiana Laia Motta ha dissenyat el cartell d’aquesta edició, un homenatge a les lluites col·lectives i als drets humans com a horitzó de justícia.