Les torres de nou de Vilafranca i Terrassa coronen Les Santes de Mataró

Els Capgrossos aconsegueixen el primer castell de nou de la temporada descarregant el tres de nou amb folre

0
92
Pla general de la torre de vuit amb folre dels Capgrossos de Mataró a la Diada de les Santes. Foto: ACN
La torre de nou amb folre i manilles ha sigut la construcció estrella de la diada de Les Santes de Mataró. Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa han aconseguit descarregar amb solvència el gamma extra, l’únic que s’ha vist a la plaça Santa Anna. La colla amfitriona, els Capgrossos de Mataró, han aconseguit el primer castell de nou de la temporada amb un tres de nou amb folre patit que han atacat en segona ronda. A més, han descarregat un cinc i una torre de vuit molt segurs. Les dues colles convidades han arrencat l’actuació completant el tres de nou amb folre però han topat amb el quatre de nou amb folre, que els verds han carregat i els malves han acabat desmuntant. En el seu lloc, els egarencs han completat el cinc de vuit. La ronda de pilars ha vist tres pilars de set amb folre, que els amfitrions no han pogut descarregar. La colla amfitriona ha arrencat la seva Festa Major amb el segon cinc de vuit de la temporada, que els mataronins han pujat amb tranquil·litat. Ha sigut en la segona ronda que els blaus han atacat la construcció que s’havien marcat com a repte per aquestes Santes: el tres de nou amb folre. L’estructura ha bellugat durant la pujada però els de Mataró l’han defensat i l’han aconseguit descarregar, desfermant l’alegria a la plaça Santa Anna.
En tercera ronda, els blaus han descartat el quatre de nou amb folre i han apostat pel cinc de vuit, que han assolit per segon cop aquest any. Les bones sensacions han portat als Capgrossos a provar el primer pilar de set de la temporada. El castell ha pujat amb tremolor i s’ha desmuntat després que l’enxaneta hagués fet l’aleta. Amb tot, els locals han sortit contents de plaça i han tancat l’actuació al ritme del popular ‘Bequetero’ de Les Santes.

Verds i malves aconsegueixen l’únic ‘gamma extra’ de la jornada

Al seu torn, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa han fet dues primeres rondes calcades. Verds i malves han descarregat amb solvència el tres de nou amb folre en primera ronda, preparant el terreny per provar el que seria el castell més complicat de la jornada, i l’únic ‘gamma extra’, la torre de nou. Tots dos l’han provat i descarregat en segona ronda, els vilafranquins amb molta tranquil·litat i els terrassencs amb gran rapidesa.

Les colles convidades s’han trobat amb el mateix escull en tercera ronda, el quatre de nou amb folre, un castell considerat com un dels “bàsics de nou” però que demostra la seva dificultat aquesta temporada. Tot i descarregar-lo fa una setmana a Altafulla, els verds només l’han pogut carregar, ja que l’estructura ha caigut a la sortida de l’enxaneta. Els egarencs han provat el castell però ha quedat amb un intent desmuntat. En una quarta ronda, els de Terrassa han completat el cinc de vuit. El punt final de la jornada l’han posat els pilars de set que han descarregat totes dues colles.

FER UN COMENTARI