Els estudiants tallen la Gran Via en defensa “de la democràcia i del referèndum”

Organitzen xerrades i activitats al llarg de tota la tarda i fan una crida a unir-se a la protesta

 Desenes d’estudiants s’han tancat “de forma permanent” aquest divendres al matí al rectorat de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) en defensa del “referèndum i de la democràcia” i fan una crida a unir-s’hi. “Hem de ser als carrers i a tots els espais públics. Guanyarem i no passaran!”, han piulat a les xarxes socials diverses associacions d’estudiants, que han entrat pel pati de lletres de l’edifici històric. La crida ha tingut el seu efecte i al migdia eren multitud de joves els que ocupaven, no només l’edifici universitari, sinó també la Gran Via al seu pas per la plaça Universitat, el que ha obligat la Guàrdia Urbana a tallar el trànsit. Al llarg de la tarda s’han organitzat activitats i xerrades al centre universitari.
Enfundats en estelades i proveïts de carmanyoles, els estudiants han fet una asseguda en plena Gran Via de Barcelona aquest migdia, després que hagin decidit “buidar les aules” i “omplir els carrers” en defensa del dret d’autodeterminació. Els estudiants han organitzat una jornada festiva i de reivindicació a l’entorn de l’històric edifici de la UB que s’allargarà fins la nit.

La concentració, amenitzada amb un grans altaveus al carrer, s’escampa al carrer, però també a l’interior de la universitat. Els joves són també al pati de l’edifici, que aquesta tarda preveu convertir-se en el centre neuràlgic de les xerrades, taules rodones i debats que s’han organitzat per analitzar l’actual situació política i social a Catalunya.

La protesta ha obligat la Guàrdia Urbana a tallar la Gran Via, tot just a l’alçada del carrer Aribau amb la plaça Universitat, per on es desvien els vehicles, provocant algunes situacions de col·lapse al centre de la ciutat. Les activitats dels universitaris s’allargaran fins al vespre, quan es preveu que se celebrin alguns petits concerts.