Vint metges catalans, entre els 100 millors d’Espanya

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Vint metges catalans figuren en el rànquing espanyol ‘Els millors metges’ de la revista Forbes, que reuneix per quart any consecutiu els principals 100 noms en l’assistència, la investigació i la docència en 24 especialitats, i que exerceixen en més de 60 centres hospitalaris públics i privats.

Són metges de Catalunya de 14 especialitats i d’hospitals de referència, com l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona), Hospital Quirónsalud Barcelona, ​​Hospital Sant Joan de Déu, Hospital Universitari Vall d’Hebron, Hospital Clínic de Barcelona i el Centre Mèdic Teknon.

CARDIOLOGIA I DIGESTIU

Hi ha dos cardiòlegs i cirurgians cardiovasculars: Antonio Berruezo, especialista en arítmia de l’Institut de l’Cor Teknon, impulsor d’eines diagnòstiques avui adoptades arreu del món, i també reconegut en prevenció i tractament de la mort sobtada, implant de marcapassos i desfibril·ladors; i Xavier Ruyra, expert en reparació de vàlvules cardíaques, cap de cirurgia cardíaca del Germans Trias i Pujol i director de l’Institut del Cor Teknon.

Pel que fa a cirurgia general i digestiva destaca Antonio de Lacy, cap de cirurgia gastrointestinal i de cirurgia mínimament invasiva a l’Hospital Clínic, i que també desenvolupa la seva activitat a l’Institut Quirúrgic Lacy de l’Hospital Quirónsalud Barcelona.

CIRURGIA PLÀSTICA I ENDOCRINOLOGIA

En cirurgia plàstica, estètica i reparadora ressalten Vicente Paloma, director d’equip d’l’Institut Dr. Colom de Centre Mèdic Teknon; I Mireia Ruiz, cap de cirurgia plàstica, reparadora i estètica a l’Institut Ruiz Castella de l’Hospital Quirónsalud Barcelona, ​​i que a més va participar en el primer trasplantament total de cara de l’món i en el segon trasplantament de cara de l’Hospital Vall d’Hebron.

Pel que fa a endocrinologia i nutrició destaca Manuel Sánchez, de la Clínica DeSánchez, on practica el seu mètode i filosofia de medicina proactiva de la salut i el benestar, posant èmfasi en la medicina social i en la vida longeva i saludable.

GINECOLOGIA I HEMATOLOGIA

La ginecologia i obstetrícia està representada per Javier Cortés, cap dels equips de càncer de mama i de tumors ginecològics de l’Hospital Universitari Ramón i Cajal de Madrid i investigador clínic de el Programa d’Investigació del Càncer de Mama a l’Institut Vall d’Hebron d’Oncologia de Barcelona, ​​a més d’exercir en el Ruber Internacional.

En hematologia destaquen Francesc Bosch, cap de hematologia de l’IOB Institute of Oncology i cap de departament d’hematologia i director de laboratori d’hematologia experimental a la Vall d’Hebron; i Susana Rives, cap de la unitat de leucèmies i limfomes de el Servei d’Hematologia i Oncologia de l’Hospital Sant Joan de Déu.

MEDICINA INTERNA I PNEUMOLOGIA

Dos ressalten en medicina interna: Ángel Charte, director mèdic de l’Mundial de MotoGP i cap de medicina interna a l’Hospital Universitari Dexeus; i Rafael Esteban, cap de medicina interna-hepatologia de la Vall d’Hebron, cap de medicina interna de l’Hospital Quirónsalud Barcelona i catedràtic de la UAB.

En pneumologia destaca Joan Albert Barberà, cap de pneumologia i al·lèrgia respiratòria de l’Clínic, a més de coordinador de la línia d’investigació en hipertensió pulmonar del CIBERES, investigador de l’Idibaps i coordinador de el projecte de recerca Empathy.

ONCOLOGIA

En oncologia ressalten Josep Tabernero, cap d’oncologia de la Vall d’Hebron, director de la Vall d’Hebron Institute of Oncology (VHIO) i responsable de la seva unitat d’investigació de teràpia molecular de el càncer; i Rafael Rosell, director mèdic i president de l’Institut Oncològic Dr Rosell (Ior), de l’Hospital Universitari Dexeus, i director del programa de la biologia de el càncer i la medicina personalitzada de l’Institut Català d’Oncologia (Ico) a l’Hospital Germans Trias i Pujol.

A més, en oncologia radioteràpica figura Raimon Miralbell, director mèdic de el Centre d’Protonterapia de Quirónsalud Madrid (primer centre d’aquestes característiques a Espanya que va tractar a el primer pacient al desembre de 2019), i també dirigeix ​​l’Institut Oncològic Teknon (el primer de Catalunya amb un innovador tractament guiat per la imatge en temps real per a radioteràpia).

OFTALMOLOGIA, PEDIATRIA I ORTOPEDIA

Sobre oftalmologia figuren Amadeu Carceller, adjunt d’oftalmologia de l’Hospital Vall d’Hebron (on forma part de l’departament de glaucoma) i director d’oftalmologia de l’Hospital Quirónsalud de Barcelona; i Elena Barraquer, especialista en cirurgia de cataracta i trasplantament de còrnia, directora mèdica adjunta i coordinadora de l’atenció a l’pacient de el Centre d’Oftalmologia Barraquer.

Un metge destaca en pediatria: Héctor Boix, especialitzat en neonatologia, que ha tractat molts anys a recent nascuts vulnerables, i que és coordinador de recerca en neonatologia a la Vall d’Hebron i també cap de pediatria a l’Hospital Quirónsalud Barcelona.

En traumatologia i cirurgia ortopèdica destaquen dos: Ramon Cugat, director de l’Institut Cugat, codirector de cirurgia ortopèdica i traumatologia de l’Hospital Quirónsalud Barcelona, ​​president de la junta mèdica i membre de l’equip mèdic de la Mutualitat de Futbolistes Catalana i membre de l’equip mèdic de la RFEF; i Xavier Mir, director de cirurgia de mà i microcirurgia de l’Hospital Universitari Dexeus i director de la seva unitat d’extremitat superior i microcirurgia de mà.