Vint metges catalans, entre els 100 millors d’Espanya

Vint metges catalans figuren en el rànquing espanyol ‘Els millors metges’ de la revista Forbes, que reuneix per quart any consecutiu els principals 100 noms en l’assistència, la investigació i la docència en 24 especialitats, i que exerceixen en més de 60 centres hospitalaris públics i privats.

Són metges de Catalunya de 14 especialitats i d’hospitals de referència, com l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona), Hospital Quirónsalud Barcelona, ​​Hospital Sant Joan de Déu, Hospital Universitari Vall d’Hebron, Hospital Clínic de Barcelona i el Centre Mèdic Teknon.

CARDIOLOGIA I DIGESTIU

Hi ha dos cardiòlegs i cirurgians cardiovasculars: Antonio Berruezo, especialista en arítmia de l’Institut de l’Cor Teknon, impulsor d’eines diagnòstiques avui adoptades arreu del món, i també reconegut en prevenció i tractament de la mort sobtada, implant de marcapassos i desfibril·ladors; i Xavier Ruyra, expert en reparació de vàlvules cardíaques, cap de cirurgia cardíaca del Germans Trias i Pujol i director de l’Institut del Cor Teknon.

Pel que fa a cirurgia general i digestiva destaca Antonio de Lacy, cap de cirurgia gastrointestinal i de cirurgia mínimament invasiva a l’Hospital Clínic, i que també desenvolupa la seva activitat a l’Institut Quirúrgic Lacy de l’Hospital Quirónsalud Barcelona.

CIRURGIA PLÀSTICA I ENDOCRINOLOGIA

En cirurgia plàstica, estètica i reparadora ressalten Vicente Paloma, director d’equip d’l’Institut Dr. Colom de Centre Mèdic Teknon; I Mireia Ruiz, cap de cirurgia plàstica, reparadora i estètica a l’Institut Ruiz Castella de l’Hospital Quirónsalud Barcelona, ​​i que a més va participar en el primer trasplantament total de cara de l’món i en el segon trasplantament de cara de l’Hospital Vall d’Hebron.

Pel que fa a endocrinologia i nutrició destaca Manuel Sánchez, de la Clínica DeSánchez, on practica el seu mètode i filosofia de medicina proactiva de la salut i el benestar, posant èmfasi en la medicina social i en la vida longeva i saludable.

GINECOLOGIA I HEMATOLOGIA

La ginecologia i obstetrícia està representada per Javier Cortés, cap dels equips de càncer de mama i de tumors ginecològics de l’Hospital Universitari Ramón i Cajal de Madrid i investigador clínic de el Programa d’Investigació del Càncer de Mama a l’Institut Vall d’Hebron d’Oncologia de Barcelona, ​​a més d’exercir en el Ruber Internacional.

En hematologia destaquen Francesc Bosch, cap de hematologia de l’IOB Institute of Oncology i cap de departament d’hematologia i director de laboratori d’hematologia experimental a la Vall d’Hebron; i Susana Rives, cap de la unitat de leucèmies i limfomes de el Servei d’Hematologia i Oncologia de l’Hospital Sant Joan de Déu.

MEDICINA INTERNA I PNEUMOLOGIA

Dos ressalten en medicina interna: Ángel Charte, director mèdic de l’Mundial de MotoGP i cap de medicina interna a l’Hospital Universitari Dexeus; i Rafael Esteban, cap de medicina interna-hepatologia de la Vall d’Hebron, cap de medicina interna de l’Hospital Quirónsalud Barcelona i catedràtic de la UAB.

En pneumologia destaca Joan Albert Barberà, cap de pneumologia i al·lèrgia respiratòria de l’Clínic, a més de coordinador de la línia d’investigació en hipertensió pulmonar del CIBERES, investigador de l’Idibaps i coordinador de el projecte de recerca Empathy.

ONCOLOGIA

En oncologia ressalten Josep Tabernero, cap d’oncologia de la Vall d’Hebron, director de la Vall d’Hebron Institute of Oncology (VHIO) i responsable de la seva unitat d’investigació de teràpia molecular de el càncer; i Rafael Rosell, director mèdic i president de l’Institut Oncològic Dr Rosell (Ior), de l’Hospital Universitari Dexeus, i director del programa de la biologia de el càncer i la medicina personalitzada de l’Institut Català d’Oncologia (Ico) a l’Hospital Germans Trias i Pujol.

A més, en oncologia radioteràpica figura Raimon Miralbell, director mèdic de el Centre d’Protonterapia de Quirónsalud Madrid (primer centre d’aquestes característiques a Espanya que va tractar a el primer pacient al desembre de 2019), i també dirigeix ​​l’Institut Oncològic Teknon (el primer de Catalunya amb un innovador tractament guiat per la imatge en temps real per a radioteràpia).

OFTALMOLOGIA, PEDIATRIA I ORTOPEDIA

Sobre oftalmologia figuren Amadeu Carceller, adjunt d’oftalmologia de l’Hospital Vall d’Hebron (on forma part de l’departament de glaucoma) i director d’oftalmologia de l’Hospital Quirónsalud de Barcelona; i Elena Barraquer, especialista en cirurgia de cataracta i trasplantament de còrnia, directora mèdica adjunta i coordinadora de l’atenció a l’pacient de el Centre d’Oftalmologia Barraquer.

Un metge destaca en pediatria: Héctor Boix, especialitzat en neonatologia, que ha tractat molts anys a recent nascuts vulnerables, i que és coordinador de recerca en neonatologia a la Vall d’Hebron i també cap de pediatria a l’Hospital Quirónsalud Barcelona.

En traumatologia i cirurgia ortopèdica destaquen dos: Ramon Cugat, director de l’Institut Cugat, codirector de cirurgia ortopèdica i traumatologia de l’Hospital Quirónsalud Barcelona, ​​president de la junta mèdica i membre de l’equip mèdic de la Mutualitat de Futbolistes Catalana i membre de l’equip mèdic de la RFEF; i Xavier Mir, director de cirurgia de mà i microcirurgia de l’Hospital Universitari Dexeus i director de la seva unitat d’extremitat superior i microcirurgia de mà.