Veïns del Raval denuncien que l’ampliació del MACBA suposarà perdre 908 m2 d’ús públic

Diverses persones simbolitzen la pèrdua d'espai marcant amb cintes al terra l'espai que ocuparà el nou edifici

Xarxa Veïnal del Raval reclamant que la plaça dels Àngels sigui per al barri. ACN

La Xarxa Veïnal de Raval denuncia que l’ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels suposarà una pèrdua de 908 metres quadrats d’ús públic. Així ho han expressat aquest diumenge en un acte veïns de la xarxa, que han marcat amb cintes al terra l’espai que ocuparà el nou edifici. “L’espai que es perd no serà recuperat de cap de les maneres”, ha alertat en declaracions a l’ACN Flora Muñoz.

Aquesta veïna ha assegurat que el Raval és un barri molt dens i amb un dèficit d’equipaments locals. En el manifest llegit aquest diumenge, rebutgen que l’ampliació del museu sigui un fet “positiu” per al veïnat, ja que perden espai. A més, denuncien que els interessos de la comunitat no han estat defensats pels representants municipals.

“El Raval necessita donar resposta a la manca d’equipaments per a les persones que viuen al barri”, han conclòs.

A banda, demanen explicacions als gestors públics per la cessió al MACBA dels edificis històrics de la Capella dels Àngels i al Convent dels Àngels “per a un ús privatiu”.

“Recordem que el projecte d’ampliació està a prop de tres escoles i del futur CAP de Raval Nord i, tanmateix, en les bases del concurs d’ampliació del museu no hi ha cap referència a la plaça dels Àngels com a espai d’ús veïnal”, lamenten.