Veïns de Ciutat Vella reclamen que Barcelona reobri el trànsit a Via Laietana

Les associacions denuncien "l'impacte negatiu" de la mesura i avisen que deixa barris "aïllats": "No volem ser un gueto"

Un senyal de trànsit indica que la Via Laietana de Barcelona està tallada pels cotxes. Al fons, persones practicant esport i passejant el gos. ACN

Associacions de veïns del districte de Ciutat Vella de Barcelona han reclamat que l’ajuntament de la ciutat reobri el trànsit a la Via Laietana aprofitant la finalització de l’estat d’alarma. Les associacions de barri asseguren que l’impacte de la mesura és “molt elevat” i té un benefici que, al seu parer, “a nivell pràctic sembla gairebé inexistent” tant per a veïns com comerciants i restauradors. “No volem ser una reserva ni un ‘gueto’ de Barcelona”, es queixen en un comunicat signat per diverses organitzacions de veïns i comerciants de barris del centre de Barcelona, on remarquen que el tancament de la via “és de tot innecessari”.

A més, assenyalen que en tallar-hi el trànsit “s’anul·la la connexió” de la Via Laietana amb la resta de la ciutat i barris com la Barceloneta, el Gòtic o Sant Pere i Santa Caterina “queden aïllats”.

Al manifest també es queixen que la decisió de l’Ajuntament va ser presa de manera “centralitzada, sense espai de consulta ni consens”, i denuncien que se’ls va comunicar “sense antelació i sense cap tipus de consideració” respecte al moment “crític” que viu el centre. En aquest sentit, detallen que un 25% dels comerços del barri han hagut de tancar definitivament.