Veïns de Ciutat Meridiana intenten evitar un desnonament i denuncien comentaris racistes dels Mossos

Una seixantena de veïns van intentar el desnonament d'una família d'un habitatge propietat d'un fons voltor.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Ciutat Meridiana és el barri de la ciutat de Barcelona amb la renda més baixa. Així no és estrany que sovint es produeixin desnonaments amb tot el que això implica.

Els fets es van produir ahir, quan una seixantena de veïns van intentar aturar el desnonament d’una família que, segons el comunicat de l’Associació de Veïnes i Veïns del Ciutat Meridiana, estava disposada a pagar un lloguer social.

Els veïns denuncien que el pis és propietat d’un fons voltor i que, malgrat que la llogatera, Victoria, disposa d’una nòmina i ha intentat negociar amb la propietat un lloguer social, aquesta ha executat el llançament ‘sense compassió’, malgrat que també hi vivia un menor, el seu fill Abraham.

‘COL·LABORADORS NECESSARIS’

L’Associació de Veïns també acusa un tal Frederick, representant de la propietat, com ‘un psicòpata molt perillós que s’excita fent maldats contra famílies vulnerables’.

El comunicat també carrega durament contra els antiavalots dels Mossos d’Esquadra qui qualifica de ‘robocops’, tot denunciant que ‘feien comentaris racistes i se’n fotien de la família i els veïns’.

Els veïns es queixen que van tallar mig barri, i no entenen com ‘una societat pretesament democràtica pot mantenir cossos de seguretat tan profundament feixistes i inhumans’. A més destaquen el paper irrellevant dels mediadors en el conflicte.

Els veïns també lamenten que quan truquen al 112 ‘sempre es digui als veïns que no hi ha efectius policials disponibles’, i apareguin tots quan hi ha un desnonament.