Vall d’Hebron preveu inaugurar el nou edifici de recerca a finals del 2023

El centre tindrà un ciclotró, un equipament d'avantguarda que sintetitza fàrmacs per a la medicina personalitzada

El nou edifici del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) tindrà prop de 17.000 metres quadrats i els seus responsables preveuen que s’acabi de construir a finals del 2023.

En l’acte de la primera pedra, que ha tingut lloc aquest dilluns, el director de l’institut, Joan Xavier Comella, ha afirmat que l’equipament “impactarà en les generacions futures” i que vol ser “una catedral de la ciència i la recerca biomèdica”.

El centre albergarà l’última tecnologia en l’àmbit de les teràpies avançades i un ciclotró que permetrà desenvolupar noves eines de diagnòstic i de tractament en medicina personalitzada.

L’acte ha estat encapçalat per la consellera de Recerca, Gemma Geis, i el de Salut, Josep Maria Argimon.