Vall d’Hebron obre una Unitat de Semicrítics que es pot transformar ràpid en UCI

El dispositiu millora l'assistència a pacients que es troben en un punt intermedi entre les cures intensives i la planta

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha obert una Unitat de Semicrítics per millorar l’assistència especialitzada a aquest tipus de pacients, que es troben en un pas intermedi entre la Unitat de Cures Intensives (UCI) i l’ingrés a planta.

La nova unitat, amb capacitat per a 24 pacients, se situa a l’antiga UCI i va ser un dels espais que es va recuperar per atendre pacients crítics durant l’impacte més dur de la covid-19.

Amb la tecnologia necessària, l’espai es podria transformar molt ràpid en una UCI en cas que fos necessari en el context actual de la pandèmia del coronavirus. “És el primer coixí que tindríem i no afectaria la resta de l’activitat de l’hospital”, explica el cap del Servei de Medicina Intensiva, el doctor Ricard Ferrer.

En aquesta unitat hi ha actualment 12 pacients per patologies diverses. Són pacients del Servei de Pneumologia i el Servei de l’Aparell Digestiu. També hi ha pacients que s’estan recuperant de les seqüeles de la covid-19 després d’haver estat a l’UCI durant molts dies.