TMB incorpora millores d’accessibilitat en un centenar de nous autobusos

L'interior dels vehicles s'ha dissenyat per "facilitar l'accessibilitat i el confort dels passatgers"

Imatge d'un autobús de l'ATM de Barcelona. ACN.
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha incorporat millores d’accessibilitat en 105 nous autobusos. L’interior s’ha dissenyat per “facilitar l’accessibilitat i el confort dels passatgers”, amb portes àmplies i el màxim d’espai pla. A més, el desplegament de la rampa s’ha ajustat a l’obertura de les portes perquè la maniobra d’entrada i sortida de les cadires de rodes sigui “més segura”. La millora més visible és la disposició enfrontada dels dos espais reservats a cadires de rodes i cotxets infantils, un a cada banda de la caixa de passatge, més grans. A més, s’han afegit cingles ajustables per reforçar la seguretat i per lligar objectes perquè no caiguin sobre els passatgers durant el recorregut.
Aquestes millores d’accessibilitat havien estat sol·licitades per col·lectius de persones amb mobilitat reduïda, que aquest divendres han visitat la nova flota a la Zona Franca del Llobregat. A la trobada hi ha participat també la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, i els responsables i tècnics d’Autobusos i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Els nous autobusos han estat adquirits per TMB dins del programa de renovació de flota per substituir els vehicles dièsel o de gas que han arribat al final de la vida útil.

Les millores d’accessibilitat s’han afegit a les ja consolidades, com el terra antilliscant, el mecanisme d’inclinació de la carrosseria per reduir la distància amb la vorera de les parades o la rampa retràctil a la porta central.