Les palmeres tornen a Barcelona després d’una dècada

Aquestes plantes se situaran en 30 punts diferents de la ciutat

La plantació de palmeres es reprèn aquest estiu després d’haver estat aturada durant deu anys a causa de la plaga de l’escarabat morrut. Se’n plantaran 117 a 30 ubicacions diferents i de 6 espècies diferents resistents a les plagues.

Les noves palmeres s’ubicaran a 30 punts diferents de la ciutat entre carrers, places i parcs, com ara al passeig de Colom, a la rambla del Poblenou, a la plaça Central de Nou Barris o al Turó Park. S’han triat sis espècies diferents resistents a les plagues com la de l’escarabat morrut, que ha ocasionat la pèrdua d’unes 500 palmeres des del 2006 i l’aturada de la plantació durant una dècada. Ara que la plaga està més controlada i s’han reduït dràsticament el nombre d’afectacions se’n plantaran 117 exemplars. La campanya de plantació, que comença ara, s’allargarà durant les pròximes setmanes.

Actualment a Barcelona hi ha 10.924 palmeres. La majoria, el 62%, es concentren als districtes de Ciutat Vella, Sant Martí i Sants-Montjuïc. En total, se’n poden trobar 19 espècies diferents. El 80% són palmeres datileres, palmeres de Canàries, washingtònies i palmeres de Califòrnia.

Es tracta d’una planta molt apreciada per la seva visibilitat, alçària i ubicació en llocs emblemàtics. La més alta catalogada a Barcelona fa 27 metres d’alçada i està ubicada a Can Verdaguer, al barri de Porta, a Nou Barris. Les més antigues daten de principis del segle XIX. Se’n pot consultar la ubicació al Catàleg d’arbres d’interès local.