La Vall d’Hebron guanyarà un passeig de més de 3.800 metres quadrats

Les obres arrencaran a mitjan de novembre i acabaran l'estiu de 2019

La zona del mercat de la Vall d’Hebron – Teixonerà de Barcelona guanyarà un passeig de 3.800 metres quadrats gràcies a la cobertura de la Ronda de Dalt. La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la primera fase del projecte executiu d’urbanització d’aquest espai per un import de 4,9 MEUR. L’àmbit d’actuació afecta els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera i comprèn un tram de 180 metres de longitud a partir de l’avinguda de Jordà i en direcció Llobregat.
El projecte aposta per crear un nou passeig de 13,6 metres d’amplada sobre al cobertura. L’àmbit incorporarà diversos elements de vegetació i tres pèrgoles, una de les quals tindrà 2.000 metres quadrats i comptarà amb plaques fotovoltaiques. La previsió és iniciar les obres d’urbanització d’aquest tram a mitjan de novembre i acabar-les a finals del primer semestre de 2019.
El projecte d’urbanització de l’espai resultant de la cobertura de la Ronda de Dalt en aquest tram de la ciutat abraça un àmbit que va des del mercat de la Vall d’Hebron – Teixonerà fins l’avinguda Vallcarca. Les obres que arrencaran el proper mes de novembre corresponen a la primera fase d’aquesta actuació.
Segons ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, aquest és un “projecte emblemàtic” per la ciutat i suposarà saldar “un deute històric”. En aquest sentit ha explicat que l’espai d’urbanització pels vianants inclou un total de 7.519 metres quadrats dels quals més de 3.800 s’hauran guanyat amb la cobertura. “Hi haurà zones d’estada, jocs infantils i en definitiva espais que facin d’aquesta zona Barcelona, alhora unint barris que estaven desconnectats”, ha comentat.
El projecte aposta per crear un nou passeig que inclourà una franja de vegetació al costat muntanya i un espai de paviment al cantó mar, pel pas de vianants i amb espais d’estada de lleure.
A la zona del mercat de la Vall d’Hebrón – Teixonera el passeig incrementarà la seva amplada donant lloc a un espai polivalent que permetrà acollir diferents activitats relacionades amb el propi mercat i altres usos.
També s’instal·laran tres pèrgoles amb vegetació que s’aniran implantant per fases: una gran amb plaques fotovoltaiques i amb una àrea de 2.000 metres quadrats situada a l’espai polivalent de davant del mercat i dues petites que ocupen una àrea de 100 metres quadrats cadascuna al llarg del passeig i a les àrees d’activitat.
El projecte també millorarà la connectivitats entre els barris amb un nou pas de vianants. A la vegada augmentarà la connectivitat ecològica amb el parc de Collserola i altres epsis de la Ronda de Dalt
Els projectes de l’Ajuntament
En paral·lel a aquestes obres l’Ajuntament està executant les obres d’estructura per fer realitat la cobertura de la ronda de dalt en aquest tram. Aquests treballs acabaran el gener de 2019 i consisteixen en executar els dos murs laterals al tram que va des de davant del mercat fins el pont de l’avinguda Jordà, així com en l’execució de la llosa de cobertura que recolza sobre els murs. En aquest mandat s’estan invertint més de 16 MEUR per fer realitat aquest projecte.