Endesa inicia el desmantellament de la subestació de Poblenou

El districte ha iniciat un procés de participació ciutadana per decidir els usos i disseny al nou espai destinat a zona verda

0
551
Endesa ha iniciat aquest divendres les tasques de desmantellament de la subestació de Poblenou, situada davant del Parc de Bombers, amb l’objectiu de retornar el terreny que ocupava i que ara es destinarà a zona verda. Aquesta actuació és fruit d’un acord entre la companyia i l’Ajuntament de Barcelona signat el 2015. D’aquesta manera, la ciutat guanyarà un nou espai de zona verda. El districte ha iniciat un procés de participació ciutadana per decidir els usos i el disseny del nou espai. La subestació, que es va construir al voltant del 1920 (llavors, sota el nom Subestació Sant Martí), havia arribat a alimentar fins a 10.900 clients abans d’iniciar-se el procés de reconfiguració de la xarxa, previ a la seva desconnexió, la setmana passada.
Aquesta instal·lació, a més de subministrar electricitat a l’àmbit del Poblenou, exercia un paper de nus de connexió i suport entre xarxes d’altres punts de la ciutat tals com les subestacions de Badalona, Maragall, Mata, Tànger i Sants. El passat dilluns 17 de juliol, a les 21:54, es va desconnectar completament la subestació i va quedar definitivament fora de servei.

La demolició de la subestació Poblenou és una vella reivindicació del veïnat del barri que des de fa anys demanen la recuperació de l’espai que fins ara ocupava la instal·lació per a ús públic. Al costar del què serà un nou solar, actualment hi ha un parc infantil i davant una escola.

FER UN COMENTARI