El govern de Barcelona aprova nous tràmits per avançar en la urbanització dels entorns de la Sagrera

Encomana a Barcelona Sagrera Alta Velocitat la redacció de projectes per valor de 265.000 euros per enderrocar diversos edificis

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat nous tràmits per avançar en la urbanització dels entorns de la Sagrera. En concret, ha encomanat a la societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat (participada per Estat, Generalitat i consistori) que redacti els projectes necessaris per transformar aquesta zona. Per fer-ho, Barcelona de Gestió Urbanística (Bagursa) injectarà 265.000 euros, que serviran per enderrocar edificacions pendents per obrir el carrer de Josep Estivill: les de Bofarull 11 i Gran de la Sagrera 45. Es farà el mateix amb els habitatges dels antics ferroviaris de Renfe que estan situats entre el passeig de Santa Coloma i el carrer-andana de l’estació. També estan en tràmit d’enderroc les edificacions entre Baixada de la Sagrera i Gran de la Sagrera.

Aquests enderrocs i posteriors urbanitzacions van en paral·lel amb la reactivació de les obres del nou col·lector de Prim, que es reprendran abans de l’estiu amb una inversió de 10,5 MEUR. Així ho va anunciar fa uns dies el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la reunió que va mantenir amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’Ajuntament ja va anunciar el passat mes de novembre algunes actuacions i millores a l’entorn de l’estació, que estan en procés de licitació i adjudicació.