Barcelona atura la reforma de l’Hotel Princesa Sofia per no tenir la llicència oportuna

L'Ajuntament ha obert un expedient sancionador als propietaris del negoci que en els propers dies podrien disposar dels permisos necessaris per reprendre els treballs

L’Ajuntament de Barcelona ha precintat els treballs de rehabilitació que es duen a terme a l’Hotel Princesa Sofia de la ciutat després de detectar que no disposaven de la llicència d’obres pertinent. Així ho ha assegurat Agustí Colom, regidor d’Empresa i Turisme i responsable del districte de Les Corts, que ha explicat que els fets van tenir lloc el passat 3 de maig. En les darreres setmanes els propietaris de l’establiment, que pertany al grup Selenta, han presentat tota la documentació requerida per poder obtenir les llicències adequades i la previsió és que en un termini de 10 dies pugui reprendre’s l’activitat. Paral·lelament el consistori ha obert un expedient a la companyia que d’acord amb la llei d’Urbanisme contempla multes de fins a 3.000 euros.

Segons ha explicat Agustí Colom, regidor d’Empresa i Turisme i responsable del districte de Les Corts, les alarmes es van encendre el passat 27 de gener després que es produís un accident laboral que va deixar tres treballadors ferits. “Va intervenir Inspecció de Treball, els Mossos d’Esquadra i també personal tècnic de l’Ajuntament i vam comprovar que s’estava fent un procés de rehabilitació de l’hotel sense tenir la corresponent llicència”, ha comentat el regidor.

En aquesta línia ha apuntat que l’empresa només disposava de comunicats d’obres, que són uns tràmits que s’utilitzen per a actuacions menors i que no permeten el nivell de rehabilitació que s’estava efectuant. “Es va obrir un expedient i es va fer notificar a l’empresa”, comenta Colom que assegura que tot i que en un primer moment els treballs es van aturar, poc després l’Ajuntament va detectar que les obres s’havien reprès. Llavors, el 3 de maig es va fer el precinte definitiu.

L’empresa va presentar al·legacions que van ser desestimades i es va iniciar el tràmit de presentació e la llicència. “Fa pocs dies van presentar les darreres documentacions per solucionar una sèrie de deficiències tècniques que no estaven resoltes”, comenta el regidor que indica que si no hi ha cap contratemps en un termini de 10 dies l’Hotel hauria de poder obtenir els permisos i reprendre l’activitat.

Les obres continuen a la primera planta
Colom ha explicat que tot i que els treballs de rehabilitació global de l’edifici s’han aturat, si que s’ha permès als responsables de l’establiment seguir desenvolupant unes actuacions de menor impacte a la planta inferior. “Entenem que la planta baixa queda aïllada de la resta i que si que podien fer-se les actuacions amb el comunicat que s’havia presentat”, indica el regidor que remarca que en el cas d’obres de major envergadura calen “molts més elements de seguretat”.

Pel que fa a l’expedient que s’ha obert, el regidor ha assenyalat que es tracta d’un procediment administratiu que contempla sancions que poden arribar als 3.000 euros d’acord amb el que estableix la llei d’Urbanisme.