Unes 500 persones celebren la vetlla de Pasqua a la Sagrada Família

Els assistents s'han hagut de registrar per assistir a la missa presidida pel cardenal arquebisbe, Joan Josep Omella

Vetlla de Pasqua a la Sagrada Família de Barcelona. ACN

Unes 500 persones han celebrat aquest dissabte la vetlla de Pasqua a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Es tracta d’un dels esdeveniments més tradicionals de la litúrgia de la Setmana Santa, on s’encén el ciri pasqual amb el foc nou i es beneeix la nova aigua.

Enguany la celebració ha estat de nou fortament marcada per la pandèmia de la covid-19. Així, els assistents s’han hagut de registrar prèviament per assistir a la missa, presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. Totes les persones han mantingut les distàncies de seguretat amb la mascareta posada en tot moment. A l’entrada s’ha distribuït gel hidroalcohòlic i s’ha vigilat que no es formessin aglomeracions.

La pandèmia de coronavirus ha protagonitzat un any més les celebracions religioses, entre elles la vetlla pasqual, que s’ha dut a terme a l’interior de la Sagrada Família amb un aforament reduït. Aquest només podia arribar al 30% del total, però al tractar-se d’un recinte de grans dimensions el topall s’ha situat en 500 persones.

El president delegat de la Junta Consultora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha explicat que la sala pot acollir unes 4.000 persones. “El Procicat va fixar el límit en 500 persones, encara que el 30% d’aquesta sala podrien ser unes 1.200”, ha afegit.

De fet, totes elles s’han hagut d’inscriure prèviament facilitant el seu nom i carnet d’identificació com a mesura de seguretat. Entre les persones assegudes a les diferents localitats hi havia la distància de separació fixada i durant l’acte – que també ha estat majoritàriament estàtic – s’han quedat al seu lloc sense poder-se moure per la sala.

La celebració de la vetlla de Pasqua ha estat sempre una de les més multitudinàries i, malgrat les restriccions, Camps ha subratllat que s’ha omplert el recinte amb aquestes 500 persones tan “dijous, com divendres, com dissabte”. Durant la missa, “després de 24 hores de silenci a l’església”, s’ha entrat el ciri pasqual amb el “foc nou que es fa a la porta”.

La cerimònia ha estat presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que ha recordat als creients que “el do de la vida” és “meravellós” durant la seva intervenció. Així mateix els ha assenyalat que a través de “l’oració i l’amor” s’arriba a l’esperança, totalment necessària “enmig de tots els dolors”.