Unes 425.000 persones acompanyen els Reis d’Orient en la cavalcada de Barcelona

Ses Majestats estrenen vestuari i comparteixen carrossa entre danses, bombolles, foc i escuma

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Unes 425.000 persones -segons la Guàrdia Urbana- han sortit als carrers de Barcelona en la nit més màgica de l’any per donar la benvinguda als Reis d’Orient. Després que la pandèmia obligués l’any passat a cancel·lar la cavalcada, la ciutat ha recuperat el tradicional seguici sacrificant el llançament de caramels per tal d’evitar aglomeracions. Malgrat això, els Reis d’Orients s’han trobat una Barcelona amb voreres atapeïdes de petits i grans, armats amb mascaretes i també escales plegables per saludar de ben a prop Ses Majestats. La cavalcada no ha escatimat en foc, escuma, llums, música i balls per celebrar l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, que han compartit una carrossa nova i han celebrat el seu retorn estrenant vestits.

Poc després de les sis de la tarda, les carrosses han començat a desfilar fent el recorregut habitual, des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera amb el passeig de la Circumval·lació, fins a l’avinguda Maria Cristina, on s’ha posat punt final al seguici ja passades les nou de la nit.

Com cada any, els Reis d’Orient s’han passejat pels carrers de Barcelona acompanyats dels seus patges per recollir les cartes dels infants, aquesta vegada, amb l’ajuda d’unes perxes per tal d’intentar mantenir les distàncies. Una missió complicada en diversos trams de la cavalcada amb gran afluència de públic.

Ses Majestats, tapats amb mascareta, han compartit carrossa aquest any “per mostrar l’amistat que els uneix”, però cadascun ha tingut el seu propi seguici, amb danses, músiques i vestuaris distintius. Com a novetat, l’estel d’Orient ha lluït a Barcelona dividida en dues carrosses per guanyar en vistositat. Després d’anys, i per desgràcia dels més entremaliats, el carbó ha tornat a tenir carrossa pròpia per arribar a totes les llars.

Per celebrar el centenari de la xarxa de busos de la ciutat, s’han vist durant la cavalcada diversos models d’autobusos antics de la Fundació TMB, carregats de regals fins al sostre.

Més de 800 persones han participat aquesta nit de Reis a la desfilada, unes 500 menys del que és habitual. Així mateix, també ha estat inferior l’afluència de públic, que ha passat d’unes 950.000 persones el 2019, a unes 425.000 aquest any, segons estimacions de la Guàrdia Urbana.

Els Reis d’Orient han desembarcat aquesta tarda al Moll de la Fusta de Barcelona, on els ha rebut l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per fer-los estrega de les claus que els permetran entrar a deixar els regals a totes les cases.

Dirigint-se a la canalla, el rei Melcior ha destacat l'”exemple de valentia” que estan donant els infants davant de la pandèmia: “Teniu un comportament responsable i, a poc a poc, aneu superant la tristesa i l’enyorança que us provoca mantenir-vos distanciats dels vostres familiars i amics més propers”.