Unes 200 persones es manifesten a Barcelona contra el toc de queda

Els manifestants acusen els governs de limitar drets fonamentals i de no revertir les retallades

Diverses persones mostren cartells contra les restriccions administratives per intentar frenar la covid-19 en una concentració a Barcelona. ACN

Unes 200 persones s’han manifestat aquest dilluns al vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reivindicar mesures “reals” i “efectives” per afrontar la crisi de la covid-19 i que els governs no limitin els drets de la ciutadania. Convocats per la CUP, Alerta Solidària, Arran, Cos, Endavant i el SEPC, els concentrats han criticat que, fins ara, les mesures plantejades pel Govern i l’executiu espanyol “limitant” drets fonamentals estan “suplint” la manca de recursos públics. També lamenten que es pretengui “normalitzar” la retallada de drets i llibertats “sense fer ni un pas per revertir les polítiques de privatització i retallades que han disminuït la capacitat dels serveis públics”.

Les organitzacions convocants han exigit als governs que el context actual de crisi requereix de “mesures estructurals i profundes, que reverteixin la manca de recursos públics generada per unes polítiques de privatització que han anul·lat la capacitat de les institucions per fer front a la crisi de manera efectiva”.

Després que s’hagin posat en marxa les mesures de l’estat d’alarma, els convocants han criticat que les mesures jurídiques no hagin estat acompanyades del “control públic del sistema sanitari en el seu conjunt, dels subministraments bàsics o de la suspensió de pagaments de lloguers i hipoteques”.

La mobilització a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana s’ha repetit en altres municipis del territori. La concentració s’ha celebrat respectant les mesures sanitàries i ha coincidit amb una altra concentració d’un grup negacionista de la covid-19 i contrari a les restriccions sanitàries.