Una explosió destapa un gran magatzem de drogues al Raval

Bombers treballant en l'incendi al carrer Sant Antoni de Reus. GUÀRDIA URBANA DE REUS

Picalquers és un estret i peatonal carrer del centre del Raval. Una estretor que va multiplicar l’angoixa dels veïns que el dimarts a la tarda van veure com les flames s’escapaven per les finestres del segon pis del número 11. Sufocat el foc i sense haver de lamentar víctimes, els Mossos d’Esquadra van descobrir que el que havia cremat era un magatzem de drogues amb un variat i ampli assortiment de substàncies.

Els Bombers de Barcelona no ho van tenir fàcil per a treballar perquè no hi ha vehicle amb tanc d’aigua capaç d’accedir a aquest carrer. Amb diverses línies de mànega van aconseguir extingir les flames. A l’interior no hi havia ningú en aquest moment.

Els mossos de la unitat de recerca de Ciutat Vella van accedir a l’immoble. Quina va ser la seva sorpresa en descobrir els primers paquets de droga en els punts menys afectats pel foc i les altes temperatures. La nevera també servia de magatzem de substàncies prohibides.

Davant la possibilitat que l’incendi fos provocat per una explosió mentre s’estaven manipulant substancies estupefaents i que aquell pis funcionés com a laboratori de drogues, la unitat de Ciutat Vella va activar als mossos especialitzats en la investigació d’incendis. Davant la gran quantitat de droga que anava apareixent, la mateixa unitat va sol·licitar al jutge de guàrdia una autorització per a accedir a l’immoble l’endemà, amb llum de dia. Una patrulla va custodiar l’immoble tota la nit i el dia posterior es va realitzar l’entrada i registre.

Durant l’actuació es va presentar un jove, de nacionalitat índia, que va assegurar viure en el pis. Va quedar detingut. L’home va explicar que rebia 400 euros al mes per viure en aquell vell pis i cuidar del material sense fer preguntes. Els Mossos sospiten que el foc es va originar en un vell endoll que hi havia sobre un llit.

En total es van confiscar importants quantitats de speed, èxtasis, cocaïna i marihuana. Sense poder sumar tot el que es va cremar. Molta de la droga que es va salvar estava amagada en un fals sostre que es va esfondrar pel pes de l’aigua que van utilitzar els bombers per a sufocar les flames.