Una campanya posa en valor el paper dels animals per a les persones soles

Avatar photo

Tenim companyia” s’emmarca en l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030 de l’Ajuntament de Barcelona.

L’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, en col·laboració amb l’Àrea de Benestar Animal, ha estrenat la campanya ‘Tenim companyia’ en el marc de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030, que consisteix en quatre vídeos testimonials i un vídeo de campanya, difosos a les xarxes socials de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta vol fer valdre el paper dels animals de companyia per a les persones que se senten soles. Segons el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, “compartir la vida amb un  gos o un gat és un recurs per trencar el sentiment de soledat, com ens expliquen les persones que ja han adoptat un animal de companyia o algunes de les que fan voluntariat amb els animals més vulnerables”. En aquest sentit, ‘Tenim companyia’ és una iniciativa dins de l’estratègia municipal de lluita contra la soledat que en aquest cas “també garanteix una adopció d’un animal del CAACB i fa que tothom, humans i animals, tinguin encara una vida més plena i compartida”.

Davant del repte que suposa la soledat no desitjada, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa l’Estratègia municipal contra la soledat, amb l’objectiu de promoure les relacions de qualitat, sòlides i duradores, i de vetllar pel benestar de tots els ciutadans i les ciutadanes. En concret, la Línia 2 de l’Estratègia municipal contra la soledat consisteix a desplegar recursos i serveis per prevenir, detectar i atendre situacions de soledat. En aquest sentit, s’ha desenvolupat un programa al voltant dels animals de companyia com a recurs contra la soledat per a totes les edats.

Així, en el marc del programa ‘Tenim companyia’, es constata com compartir la casa i la vida amb un animal de companyia pot ser una bona solució per a combatre la soledat no desitjada. Les experiències viscudes a través de l’adopció, l’acolliment o el voluntariat amb animals de companyia també permeten gaudir de noves relacions i accedir a espais on conèixer altra gent. La complicitat i el vincle d’afecte que es genera amb aquests companys de vida, així com els moments compartits ajuden a trencar l’aïllament i la soledat. Els animals en centres d’acolliment també se senten sols i necessiten companyia. Els i les protagonistes d’aquests vídeos expliquen la seva experiència com a adoptant, casa d’acollida o voluntariat en el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAACB).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Rememoren la retirada del batalló Lincoln-Washington entre Batea i Corbera d’Ebre

Notícia següent

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi en concert per Balaguer Capital de la Sardana

Notícies relacionades