Un total de 18 centres educatius continuen tancats pel temporal Filomena

El transport escolar es manté suspès total o parcialment en 10 comarques

Un total de 18 centres educatius no han pogut reobrir les portes tampoc aquest dimarts a causa del temporal Filomena, segons ha informat el Departament d’Educació. En total s’han vist afectats 789 alumnes. Els centres es troben al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, Ponent i Girona. La major afectació es dona al Camp de Tarragona, on no han pogut reobrir després del Nadal un total de 12 centres. Pel que fa al transport escolar, continua suspès totalment o parcialment en una desena de comarques. Aquest dilluns, van ser fins a 53 els centres que no van poder obrir a causa dels efectes del temporal de neu.
Al Camp de Tarragona, avui no han pogut obrir 12 centres educatius, tots ells a la comarca del Priorat, amb un total de 708 alumnes. Es tracta de l’Escola el Sarraí – ZER Baix Priorat de Bellmunt del Priorat (8), Escola Sant Isidre – ZER Les Vinyes de Capçanes (22), Escola Onze de Setembre – ZER Baix Priorat de El Masroig (23), l’Escola Pius XII – ZER L’Aglà d’El Molar (19), Escola Sant Feliu – ZER Les Vinyes d’Els Guiamets (10), l’Institut Priorat de Falset (490), l’Escola Llicorella – ZER L’Aglà de Gratallops (20), l’Escola Serra Major – ZER L’Aglà de La Vilella Baixa (20), Escola Anicet Villar – ZER Les Vinyes de Marçà (30), l’Escola Garbí – ZER Montsant-Serra de Prades de la població de Poboleda (28), l’Escola Rossend Giol – ZER Baix Priorat de Porrera(12), i l’Escola Montsant – ZER Montsant-Serra de Prades d’Ulldemolins (26).

A més, l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà,el Priorat i el Tarragonès tenen afectat total o parcialment el transport escolar.

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, no han obert dos centres, l’Escola Mare de Déu de la Fontcalda de Prat de Comte (7 alumnes) a la Terra Alta i l’Escola Josep Riba de l’EMD de la Serra d’Almos (11) a la Ribera d’Ebre. Ambdues comarques es troben també afectades parcialment pel transport escolar.

A les comarques de Ponent no han obert tres centres educatius, fet que ha afectat a 52 alumnes. En concret, a Les Garrigues no han reobert després del Nadal l’Escola L’Espígol – ZER Garrigues Altes a Juncosa (30 alumnes); a l’Urgell l’Escola Mossèn Ramon Muntanyola – ZER Riu Corb a Els Omells de Na Gaia (6 alumnes) i al Pallars Jussà l’Escola d’Espluga de Serra – ZER Alta Ribagorça d’Espluga de Serra (16). El transport escolar es troba parcialment afectat a les Garrigues, l’Alt Urgell i l’Urgell.

Per últim, roman tancada l’Escola Lliurona d’Albanyà, a l’Alt Empordà, amb 11 alumnes afectats.