Un manifestant de Tsunami accepta un any i vuit mesos de presó per desordres durant el clàssic del 2019

Un manifestant acusat de desordres públics i de robar una motxilla dels Mossos d’Esquadra amb material antiavalots durant la concentració de Tsunami Democràtic el 18 de desembre del 2019 al Camp Nou ha acceptat una condemna d’un any i vuit mesos de presó aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona, la qual cosa evita el judici.

Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, aquell dia va tenir lloc una mobilització als voltants del Camp Nou que va promoure Tsunami Democràtic, aprofitant el partit entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, després de la sentència de l’1-O, i els Mossos van crear un dispositiu policial per evitar incidents.

Cap a les 21.30 hores, es van fer barricades amb contenidors per impedir el pas als agents i un manifestant va aprofitar per obrir un furgó de la Brigada Mòbil (Brimo) i endur-se diverses motxilles dels Mossos que contenien material antiavalots, però un agent va aconseguir recuperar-les i les va tornar al furgó.

L’acusat, que duia caputxa i un passamuntanyes que en dificultava la identificació, va aconseguir prendre-li una de les motxilles i posteriorment va fugir, però un altre agent que va presenciar els fets el va perseguir i la va recuperar amb tot el material.

La sessió s’ha celebrat aquest dimarts a la secció 8 de l’Audiència de Barcelona i s’ha pactat de conformitat entre l’acusat i la Fiscalia un any i vuit mesos de presó pel delicte de desordres públics i una multa de 174 euros pel delicte lleu de furt.