Un jutjat rebutja investigar Ada Colau per la gestió de la covid-19 respecte la Guàrdia Urbana

Defensa que "en tot cas" hi va haver "falta d'encert" o "dubtes a l'hora d'aplicar unes mesures o unes altres"

El jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona ha decidit no admetre la denúncia presentada pel sindicat CSIF contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i altres membres del govern municipal, respecte a la seva gestió de la covid-19 pel que fa als agents del cos de la Guàrdia Urbana.

El sindicat defensava que hi havia un possible delicte en el fet que no es dotés de mascaretes i guants als policies que actuaven al carrer, el que considerava que incrementava els casos. El jutjat apunta que davant “una situació sobrevinguda i desconeguda” el que hi va haver “en tot cas” va ser “falta d’encert” o “dubtes a l’hora d’aplicar unes mesures o unes altres”. Considera que no hi ha delicte i rebutja la denúncia.

El jutjat indica en una interlocutòria signada el 14 de juliol que acceptar la denúncia significaria “un increment no fonamentat en l’activitat dels tribunals d’aquesta matèria i l’inici de processos d’instrucció no fonamentats, en no existir indicis que les conductes descrites puguin acollir-se en els tipus penals mencionats ni en cap altre il·lícit penal”.