Un de cada quatre barcelonins no està disposat a vacunar-se de la Covid-19

El 35,7% creu que cal un confinament general però el 29,7% opina que les restriccions faran més mal que la covid-19

Un de cada quatre barcelonins afirma que no està disposat a vacunar-se de la covid-19, segons el Baròmetre Semestral publicat aquest dijous per l’Ajuntament de Barcelona. En concret, un 11,8% dels enquestats assegura que no es vacunarà, mentre que un 15,1% diu que probablement no ho farà.
Un 66,8%, en canvi, sí que està disposat a vacunar-se, mentre que el 6,3% restant no ho sap o no ha contestat a la pregunta. Per la regidora de salut del consistori, Gemma Tarafa, les dades són “preocupants” i assenyala que caldrà fer “pedagogia” per reduir els primers percentatges. Per altra banda, un 35,7% dels barcelonins creu que cal un nou confinament general, tot i que un 29,7% opina que les restriccions actuals fan més mal que la mateixa covid-19.
En relació amb la primera qüestió, Tarafa ha explicat que el percentatge de barcelonins que no està disposat a vacunar-se és encara més elevat en la franja de 25 a 40 anys. Segons les dades facilitades per la regidora, el 46% d’ells assegura que no es posarà la vacuna o que és poc probable que ho faci. El consistori no ha preguntat a què respon aquesta decisió, però l’enquesta inclou algunes preguntes que poden ajudar a entendre els percentatges. Segons indica el baròmetre, un 40% dels barcelonins creu que el coronavirus és una creació de laboratori, mentre que un 16,5% defensa que és una conspiració de les elits mundials per retallar llibertats.

Durant la presentació de l’informe, la regidora ja ha apuntat que la vacunació no serà obligatòria, però també ha subratllat que la vacuna s’ha de veure com un tema “col·lectiu i poblacional i no pas individual”. Malgrat la resposta de la ciutadania, Tarafa s’ha mostrat optimista en relació amb un canvi d’opinió durant les pròximes setmanes. Segons el baròmetre municipal, l’aspecte que genera més neguit per la pandèmia és la salut de les persones estimades, quelcom que preocupa al 70% dels barcelonins. “Hem de ser conscients de la gravetat del virus […] però estic convençuda que fent pedagogia aconseguirem convèncer a la gent”, ha expressat.