Un centenar de persones es manifesta contra la violència i l’assetjament escolar a Barcelona

La presidenta de l'associació NACE demana mesures "adequades i encertades" per acabar amb els suïcidis

Una centenar de persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dissabte en contra de la violència i l’assetjament escolar a Barcelona. En declaracions a l’ACN, la presidenta de l’associació NACE No al Acoso Escolar, Carmen Cabestany, ha demanat a les administracions l’aplicació de mesures “adequades i encertades” per acabar amb els suïcidis per assetjament escolar i per violència escolar “en general”. La manifestació ha transcorregut des de la cantonada de Gran Via amb Marina, al davant de la Monumental, i fins a la plaça dels Voluntaris, al davant del mar, amb tots els participants vestits de negre en senyal de dol i portant espelmes en record a les víctimes.

Rere la pancarta amb el lema ‘Si tu no actuas ellos se matan’, Cabestany ha recordat que l’entitat té un decàleg contra l’assetjament escolar aprovat el febrer del 2020 al Parlament amb deu mesures. Ha remarcat que des de l’entitat saben que amb l’aplicació d’aquestes propostes “s’acabaria amb aquesta xacra”. Per a la presidenta de l’entitat, no s’entén perquè la Generalitat no les implementa, i en canvi, ha tret una aplicació mòbil per resoldre el problema. Segons el seu parer, el que els nens necessiten és algú que els escolti i els miri i els parli “de cor a cor”.

Cal actuar

Cabestany ha assegurat que els polítics haurien d’actuar, ja que ells no ho poden fer perquè són una associació que fa “tot el que pot per salvar nens”. Segons ha posat en relleu, al llarg dels deu anys d’existència de l’entitat han hagut de veure “moltes desgràcies innecessàries” i cal fer alguna cosa.

De fet, una de les pancartes amb major presència entre els manifestants ha estat la de ‘ #StopBullyingForKira’, en record a la jove de 15 anys del barri de Sant Andreu que el passat mes de maig es va treure la vida víctima de l’assetjament escolar. Els participants també han dut pancartes amb fotografies d’altres menors víctimes d’aquesta situació i una d’elles amb una silueta i un interrogant enmig per convidar a la reflexió sobre que aquest és un problema que incumbeix tota la societat.