ÚLTIMA HORA: Les persones d’entre 50 i 59 anys rebran la vacuna unidosi de Janssen

Els menors de 60 anys comenceran a rebre la vacuna unidosi de Janssen. Primer, seran els ciutadans d’entre 50 i 59 anys, així com grups de col·lectius vulnerables al marge de les seves edat. Aquesta és la proposta realitzada per la ponència de vacunes que aquesta tarda estudiarà i aprovarà amb gairebé seguretat la comissió de salut pública, en la qual estan representats el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes.

D’aquest grup queden exclosos els menors de 60 que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca i que ara hauran d’esperar fins a finals de maig al fet que la comissió dedica quina dosi administrar.

Així figura en la nova actualització de el pla de vacunació (la setena) a la qual ha tingut accés La Vanguardia i que aquesta tarda serà analitzada per la comissió.

El text assenyala que el sèrum de Janssen es va començar a utilitzar en el grup de 70 a 79 anys i posteriorment per completar la vacunació en majors de 60 anys. Després de les persones de 60 i més anys, es continuarà utilitzant aquesta vacuna en el següent grup, de 50 i més anys d’edat, així com en altres col·lectius específics encara que siguin més joves.