Últim dia amb passatgers a la T2 del Prat

L'última companyia aèria operativa a la terminal és Ryanair

Aquest dilluns ha estat l’últim dia amb passatgers a la terminal T2 de l’Aeroport de Barcelona – El Prat, que torna a tancar per la reducció de vols provocada per la crisi del coronavirus. A partir d’aquest dimarts, l’aeroport concentrarà tots els seus vols a la T1 amb l’objectiu d’optimitzar la gestió de les operacions durant la pandèmia.

Les companyies aèries que fins ara operaven a la T2 van començar a traslladar-se el passat 19 de novembre i aquest dimarts ho faran les dues últimes companyies a la terminal, Ryanair i Easyjet. Aquest dilluns, Ryanair era l’única empresa operativa a la T2, ja que Easyjet no tenia vols previstos per aquests dies.

Les companyies més afectades per aquest canvi seran Ryanair, Easyjet i Wizz Air, les tres amb més vols a la T2. La mesura afecta 49 empreses, entre les quals es troben també noms com Aer Lingus, Transavia o Volotea. A la terminal també hi opera Norwegian, però la companyia noruega va anunciar que suspenia els vols a la capital catalana fins al febrer.

Aquesta operació implicarà la reobertura dels mòduls C i E de la terminal T1, fins ara inoperatius pel descens de tràfic aeri provocat per la pandèmia. Un cop completada la reorganització, els mòduls A, B i C acolliran els vols de l’espai Schengen, mentre que els mòduls D i E seran operacions fora d’aquest espai.

Per la seva banda, Aena deixarà de prestar el servei en bus entre terminals de l’aeroport pel tancament de la T2. Els viatgers que arribin en Rodalies a la T2 podran desplaçar-se fins a la T1 en metro o bé amb la línia 46 de TMB, que tindrà una parada nova al costat de l’estació de Renfe. L’R2 nord continuarà circulant en el seu recorregut habitual.

La terminal T2 ja va tancar a finals de març en el marc de les actuacions del govern espanyol per frenar l’expansió del coronavirus i a causa del descens del trànsit aeri. L’Aeroport de Barcelona – El Prat va tornar a posar en funcionament la terminal el 24 de juliol, una setmana abans del previst, per “adaptar-se” a la situació operativa, facilitar el manteniment de les distàncies de seguretat i evitar aglomeracions a les instal·lacions.