Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Troben restes de coronavirus en cloïsses

Avatar photo

Els científics havien detectat restes de la Covid en aigües residuals i també al mar. Ara, a Galícia, un grup d’investigadors ha trobat per primer cop material genètic del virus en un animal marí: la cloïssa. Un estudi de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC) ha identificat restes del  SARS-CoV-2 en mol·luscs de la costa gallega, tot i que en estat no infecciós.

L’estudi, fet conjuntament amb la Confraria de Pescadors de Miño, va analitzar 12 mostres de sediments i 12 mostres de cloïssa (Ruditapes philippinarum o cloïssa fina i Ruditapes decussatus o cloïssa japonesa) recollides entre maig i juliol del 2020 en dos petits estuaris gallecs. Els investigadors van trobar ARN del virus en nou mostres de cloïssa i en tres mostres de sediment.

El material genètic detectat tenia un alt grau de degradació del seu àcid nucleic. Això vol dir quehi ha un “risc pràcticament nul” d’agafar la malaltia a través del consum, segons explica el professor de la USC Jesús López Romalde. A més, el virus estava en un estat “no infecciós”, tal i com explica TV3.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Alcover instal·larà una deixalleria mòbil els dies 26 i 27 d’abril a les urbanitzacions Masies Catalanes i Mas del Cano

Notícia següent

La Paeria de Cervera i la Fundació ONCE signen un acord per promoure l’ocupació de les persones amb discapacitat

Notícies relacionades