Treballadors del transport sanitari es concentren a l’entrada de la Ciutadella en no poder accedir al Parlament

"Volem les mateixes condicions salarials, de jornades, de prevenció i de salut laboral que els treballadors públics"

Una cinquantena de treballadors del transport sanitari s’han concentrat aquest divendres a l’entrada del parc de la Ciutadella. La seva intenció inicial era fer-ho davant del Parlament, coincidint amb la constitució de la cambra, però el dispositiu de seguretat no els ha permès accedir a l’interior del parc.

Els treballadors remarquen que vuit de cada deu ambulàncies estan subcontractades pel Sistema d’Emergències Sanitàries i denuncien que els seus treballadors no tenen les mateixes condicions que els de la pública, segons ha indicat Ramon Vilella, secretari de transport general de la UGT. El sector porta cinc mesos de vaga.

Els treballadors asseguren que mentre que el SEM té una empresa pública que li fa la neteja i la desinfecció del transport, en el cas de les empreses subcontractades han de fer-ho els propis empleats amb la mateixa uniformitat i en alguns casos sense cap protocol específic.

També es queixen de la diferència de sou d’entre 300 i 400 euros. “Volem les mateixes condicions salarials, de jornades, de prevenció i de salut laboral que els treballadors públics”, concreta en Jordi Venanci, coordinador d’ambulàncies FSC de CCOO.

Miguel Angel Cruces, responsable del transport sanitari a sindic.cat, reivindica que la taula que se’ls va prometre arran d’una resolució del Parlament sobre les equiparacions no es quedi en un paper.

Ramón Villela ha denunciat que el concurs del 2014 es va produir en un context de retallades amb un pressupost de 60 milions d’euros anuals menys que en l’anterior.

Per la seva part, Walter Alvarez, responsable del sector ambulàncies del sindicat USOC, ha insistit que “si fan la mateixa feina han de tenir les mateixes condicions”. Ha afegit que aquestes diferències entre treballadors sempre han existit, però amb la pandèmia s’ha fet més evident perquè estan en primera línia contra el virus.

El 9 de març es van complir els 5 mesos de vaga indefinida del sector del transport sanitari de Catalunya.