Tanquen un segon centre que feia PCR i testos d’antígens sense llicència a Barcelona

La policia i el Departament de Salut activen un protocol per detectar i tancar clíniques que operin sense permís

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Inspectors del Departament de Salut i agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van ordenar aquest dilluns el tancament d’una segona clínica que presumptament feia PCR i testos d’antígens sense llicència. El centre, situat al número 61 del carrer de Floridablanca, estava funcionant a “ple rendiment” quan els inspectors van acudir, alertats per una patrulla de la Urbana, per demanar les autoritzacions pertinents. Al comprovar que la clínica no disposava de les llicències per poder fer proves PCR o tests d’antígens, es va decretar el cessament immediat de l’activitat i el tancament del centre. Per evitar casos similars, la Guàrdia Urbana i Salut han activat un protocol per detectar i tancar “en poques hores” clíniques sense llicència.

Davant de la clausura del local, la Guàrdia Urbana ha obert diligències judicials per si se’n deriven fets delictius. Tot i que encara és “prematur” detallar una possible imputació, aquesta podria basar-se en delictes contra la salut pública, estafa o falsedat documental, segons ha indicat aquest dimecres als mitjans de comunicació l’inspector de la Guàrdia Urbana de Barcelona Jordi Oliveres.

Es tracta de la segona clínica clausurada a Barcelona per presumptament fer proves PCR sense llicència. El passat 25 de desembre, agents de la Urbana i inspectors de Salut ja van ordenar tancar un altre centre, dels mateixos propietaris, que operava al marge de la normativa al carrer de Bailén.

Per evitar més casos com aquests, el Departament de Salut ha activat un protocol conjunt amb la Guàrdia Urbana per detectar i tancar centres sense llicència “en poques hores”, segons ha informat a la premsa la directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària, Azucena Carranzo.

“Els ciutadans disposen dins del Canal Salut d’un llistat de centres autoritzats pel Departament de Salut. Per això, els preguem que, abans d’anar a fer-se un test PCR o una prova d’antígens, comprovi’n si aquell centre al que es dirigeixen està dins d’aquest llistat”, ha remarcat Carranzo, que ha indicat que Barcelona compta amb 89 clíniques homologades.

Per part de la Guàrdia Urbana, les patrulles dels districtes podran notificar si es detecta algun indici sobre l’obertura d’aquests locals al públic, com per exemple cues de gent davant de locals sense rotular, o entrades i sortides de persones d’establiments que no estiguin acreditats. També podran fer inspeccions si es rep alguna denúncia ciutadana relacionada.