Els papers que els Mossos volien cremar provarien un desviament de 3MEUR a l’1-O

Segons 'El País', els diners desviats provindrien del FLA que el Govern espanyol va habilitar per totes les comunitats autònomes arran de la crisi

El Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius de l’1-O, hauria descobert suposades anotacions comptables que sumen aproximadament 3 milions d’euros procedents del FLA estatal i que haurien estat desviats al procés sobiranista. El descobriment l’han propiciat els documents que els Mossos es disposaven a cremar a l’incineradora de Sant Adrià del Besòs, segons el diari ‘el País’, quan la policia espanyola els va interceptar. Segons les fonts que cita el rotatiu, el Ministeri d’Hisenda va detectar un dequadrament de 3 milions d’euros en analitzar els comptes intervinguts de la Generalitat, que ela papers confirmarien.

El jutge substitut de Juan Antonio Ramírez Sunyer, que s’acaba de reincorporar al jutjat després d’una baixa mèdica, va trucar fa un mes a l’Advocacia de l’Estat per oferir-li intervenir en el procés en qualitat de possible perjudicada, en sospitar que els diners fossin del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i no directament de la Generalitat, cosa que podria suposar un altre delicte de malversació de fons públics. L’Advocacia de l’Estat ja s’ha personat en la causa des de fa unes tres setmanes, segons han assegurat fonts jurídiques, i la intenció és demanar al jutge que s’inhibeixi d’aquest punt en favor del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que ja investiga un suposat delicte de malversació. Aquest delicte comporta penes de fins a vuit anys de presó.