Nou detinguts per robar a l’interior de vehicles en aparcaments públics

Els Mossos asseguren que són grups organitzats amb alta mobilitat i que llogaven cotxes que no tornaven mai

Imatge dels Mossos d'Esquadra
Els Mossos d’Esquadra han detingut nou persones a qui acusen de ser lladres especialitzats en robatoris amb força a l’interior de vehicles que estacionats en aparcaments públics. Les detencions s’han fet en tres operatius contra tres grups que havien actuat a un mateix pàrquing del barri de Gràcia de Barcelona. En un dels operatius, del 2 d’octubre, es van tancar els accessos a aquest aparcament per bloquejar la sortida dels presumptes lladres que es trobaven a l’interior. Segons la policia, són grups organitzats que tenen una alta mobilitat, ja que actuaven a diferents punts del territori, i que llogaven vehicles per cometre els fets que no tornaven mai. Tots els detinguts van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial. Segons expliquen a través d’un comunicat, els Mossos van obrir una investigació a principis d’estiu després de rebre diverses denúncies d’usuaris que havien estat víctimes d’aquest tipus de robatoris en què els havien trencat els vidres dels seus vehicles i sostret els objectes de valor que hi havia a l’interior.
Les últimes detencions es van fer el 2 d’octubre, quan els agents van detenir in fraganti quatre homes i una dona, de nacionalitat xilena, que segons la policia acabaven de robar a l’interior de l’aparcament i havien sostret objectes com tauletes, portàtils i un rellotge d’alta gamma. Els agents es van posicionar en diferents punts per bloquejar les sortides del vehicle on anaven els detinguts i poder identificar-los. Diversos mossos van accedir a l’interior del pàrquing i altres es van situar a prop de la cabina de control de videovigilància per detectar el vehicle a través de les càmeres.

Els agents que van accedir a peu a l’interior de l’aparcament van localitzar el vehicle en una de les plantes i van requerir al conductor que s’aturés. L’home va fer cas omís de les indicacions policials i va continuar la marxa posant en risc la integritat dels agents. Com que els accessos estaven bloquejats, no va poder sortir de l’aparcament, va fer marxa enrere i un dels agents va haver d’esquivar el vehicle per no ser atropellat. Finalment, el conductor es va aturar i els tres ocupants van ser detinguts.

A través de les càmeres de videovigilància, els Mossos van detectar dues persones més amb una maleta on hi havia els objectes sostrets i les eines que havien utilitzat, una lot i un objecte de ferro punxegut amb el què trencaven els vidres dels cotxes.

Els cinc detinguts tenen antecedents per furts i fets similars, i acumulen 20 detencions. Van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

A més, entre el 27 i el 30 de setembre, els Mossos van detenir tres persones més relacionades amb un altre grup que actuava amb el mateix modus operandi i en el mateix aparcament. Les detencions es van fer a Tarragona i l’Hospitalet de Llobregat, també són de nacionalitat xilena, tenen antecedents per fets similiars i també per furt. En total, acumulen 32 detencions. També van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial. Els Mossos mantenen oberta la investigació i no descarten més detencions.

A més, també el 2 d’octubre i en el marc d’una altra investigació, els Mossos van detenir a Blanes una altra persona, de nacionalitat croata, en relació amb un robatori amb força a l’interior de vehicle al mateix pàrquing. La policia tampoc descarta més detencions. Segons la policia, el detingut acumula 39 detencions per fets similars i també va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

La investigació continua oberta i els Mossos treballen per determinar si aquests tres grups podrien estar relacionats amb altres robatoris amb força a l’interior de vehicle comesos en els últims dies en aparcaments públics.