Els Mossos detenen un home per estafar compradors de vehicles de segona mà

Feia veure que hi estava interessat ingressant una paga i senyal i posteriorment es feia enrere i els demanava el reemborsament

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 9 de gener un home per estafar compradors de vehicles de segona mà fent creure als venedors que hi estava interessat i ingressant-los una paga i senyal per tot seguint simular que es feia enrere i reclamant el reemborsament. Concretament, el detingut, un home de 29 anys i de nacionalitat magrebina, abonava la quantitat en cap de setmana a través del caixer automàtic sense ni tan sols veure el vehicle. Un cop el venedor creia que havia rebut els diners perquè li apareixia la quantitat al seu saldo, l’estafador demanava el retorn dels diners dient-li que es podia quedar un petit percentatge per les molèsties. El venedor, creient que disposava d’aquests diners, acabava retornant la paga i senyal al detingut fins que el dilluns el banc l’informava que, encara que li havia aparegut l’ingrés, aquest no estava confirmat fins a la comprovació del sobre.

La investigació va començar fa mig any i els Mossos han resolt fins ara cinc fets, amb víctimes de Nou Barris, l’Hospitalet de Llobregat i Tortosa, amb estafes d’entre 600 i 900 euros cadascuna. Finalment, els agents van arrestar el sospitós a la sortida d’un hotel de Barcelona.

Els agents van comprovar que el detingut duia un nivell de vida alt, residia durant certes temporades en diferents hotels del territori català i emprava diferents vehicles, fet que denota l’elevada activitat que duia a terme.

Els investigadors van identificar l’autor i el van detenir el 9 de gener passat. Dos dies després, el detingut va passar a disposició judicial per un presumpte delicte d’estafa i ha quedat en llibertat amb càrrecs.