Més d’un miler de trucades al 112 fins ara per l’episodi de forts vents

L'incidència més destacada ha estat la mort d'un home a Segur de Calafell

L’episodi de vent que assola aquest dimecres bona part de Catalunya ha comportat fins ara més d’un miler de trucades al telèfon 112, segons ha explicat la cap del servei de gestió d’emergències de Protecció Civil, Montse Font. Les trucades han arribat des de Barcelona, Tarragona, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental o l’Alt i el Baix Penedès. La més greu del dia ha estat la mort d’un veí de Segur de Calafell que ha caigut del balcó d’un tercer pis. A banda d’aquesta, arbres i tendals arrencats, semàfors caiguts, plaques de teulades desplaçades o mobiliari urbà desplaçat han conformat bona part de les incidències.

Font ha considerat que el millor consell en un dia de vent com el d’avui és no sortir de casa si es pot evitar. Però en tant que molta gent no ho pot fer, ha recomanat que s’eviti “passar per zones on hi ha arbres, bastides, mobiliari urbà o pels passeigs marítims”. També ha demanat, en cas que es detecti qualsevol element a punt de caure, que es truqui al 112.

La mort del veí de Segur de Calafell ha estat la incidència més destacada d’un episodi que, per la resta, ha causat caigudes d’arbres i murs, ha arrencat tendals i elements mòbils de façanes i de mobiliari urbà, s’ha endut plaques de teulada o ha tombat semàfors i motos aparcades a la via pública. A banda del fet luctuós de Segur de Calafell, no ha calgut lamentar altres danys personals de consideració.

Finalment, pel que fa al fenomen meteorològic, Font ha explicat que la previsió és que cap al vespre disminueixi. “Quedarà només residual a cotes mitges i altes i per tant en aquestes zones tan poblades del litoral que hi estan poc acostumades i són tan vulnerables, anirà desapareixent”.