Dos morts en un incendi en un edifici a Barcelona

En les tasques d'extinció hi treballen 11 dotacions dels Bombers de Barcelona

Imatge dels efectius d'emergències tallant el carrer amb l'edifici incendiat fumejant de fons. 3 de març del 2019. (Vertical)
Dues persones d’entre 60 i 70 anys han mort aquest diumenge al matí en l’incendi en un edifici d’11 plantes situat a l’avinguda Xile número 42, al barri de les Corts de Barcelona. El foc ha començat cap a dos quarts de vuit del matí i ha cremat un pis de la quarta planta, on vivien les dues víctimes mortals. Fins al lloc s’han desplaçat 11 dotacions dels Bombers de Barcelona, 11 ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. Com a mesura preventiva s’ha evacuat parcialment l’edifici i la resta de veïns han estat confinats a casa seva. Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona, el foc s’ha donat per controlat a les 9.11 hores, no hi ha més ferits i els veïns evacuats podran tornar a casa seva perquè l’estructura del bloc de pisos no s’ha vist afectada.
El cap de dia de Bombers de Barcelona, Antonio Cabeza, ha explicat que l’avís dels veïns ha arribat a dos quarts de vuit del matí i abans de tres quarts de vuit ja hi estaven treballant. Ha indicat que un vehicle de Bombers de la Generalitat que passava a prop de l’edifici s’ha aturat a començar les tasques d’extinció.

Els bombers han accedit al pis on s’ha iniciat l’incendi, el quart quarta, forçant la porta, i s’han trobat les dues víctimes, que són les que finalment han mort. Cabeza ha indicat que la forta afectació del foc no els ha permès determinar encara les causes de l’incendi. Un gos que hi havia al pis cremat també ha mort.

Desenes de veïns s’han aplegat a fora de l’edifici afectat i a quarts de dotze ja han pogut tornar al seu pis perquè l’estructura de l’immoble no ha resultat afectat. A part de les molèsties pel fum encara existent dins de l’edifici, alguns dels pisos hauran de passar les properes hores sense gas, que s’ha hagut de tallar.

El regidor del districte de les Corts, Agustí Colom, ha arribat al lloc dels fets per donar el condol als familiars de les persones que han perdut la vida i ha recordat que aquest cap de setmana hi ha hagut un altre incendi. Ha tingut també unes paraules d’agraïment a la tasca dels serveis públics, els bombers, la Guàrdia Urbana i totes les persones que han treballat per normalitzar la situació.

El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha estat a l’Avinguda Xile i ha estat conversant amb els bombers i amb alguns dels veïns afectats. Al Twitter ha manifestat sentir-se “consternat”. També a través de les xarxes socials l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que és un “cap de setmana trist” per la ciutat, després que tres persones hagin mort en dos incendis en només 48 hores.