Condemnen a 20 anys de presó un tercer home per la violació d’una nena de 13 anys

Quan es van condemnar els altres dos acusats el tercer estava fugat

Imatge de recurs de l'audiència de Barcelona. Foto: Cedida.

L’Audiència de Barcelona ha condemnat un tercer home per la violació en grup d’una nena de 13 anys a les festes del Carmel del 2015. Li ha imposat 20 anys de presó i 10 anys més de llibertat vigilada. L’Audiència ja va condemnar a 18 anys i mig dos homes més, però quan ho va fer el tercer estava fugat. Després de ser detingut i empresonat de forma provisional, el tribunal l’ha pogut jutjar. La víctima, que ara té 17 anys, ha hagut d’explicar de nous els fets. La menor estava tutelada per la DGAIA en els moment dels fets i s’havia escapat del centre. Estava amb una amiga a les festes del Carmel, on va beure i va fumar haixix i marihuana. Tres homes les van convidar a anar al seu pis i allà van agredir i violar una d’elles, mentre l’altra dormia en una altra habitació.

Segons el tribunal, el testimoni de la menor ha estat “persistent” durant tota la tramitació i “plenament versemblant”. Segons la sentència, la víctima s’havia escapat d’un centre d’acollida de la DGAIA. La nit dels fets va anar amb una amiga, també menor, a les festes del Carmel, on van beure cerveses i sangria i van fumar haixix i marihuana. Quan les dues noies estaven soles, els tres homes, que ja eren majors d’edat, s’hi van acostar i els van proposar d’anar al domicili d’un d’ells. Les menors van acceptar i un cop al pis, després d’haver begut i fumat, l’amiga de la víctima va anar sola a una habitació, on es va quedar dormint. Al cap de poc, un dels homes va convidar la víctima a anar a una altra habitació i ella va acceptar, perquè estava molt cansada i volia dormir.

Quan era a dins, la menor va veure que també hi havien entrat els altres dos implicats en la violació. Li van dir que es tombés al llit i, davant la seva negativa, un d’ells li va clavar una forta empenta per l’esquena. Ella es va donar un cop a la cella contra el capçal del llit i va quedar tombada. Tot seguit, els tres homes la van immobilitzar i la van despullar mentre ella intentava resistir-s’hi i cridava, però un d’ells li va tapar la boca. A continuació, dos homes la van agafar pel cos i les cames, sense que la víctima ho pogués impedir, i el tercer la va penetrar. L’acció es va produir tres cops amb els homes intercanviant-se els papers.

Després van deixar la menor sagnant a l’habitació, fins que se’n va anar al lavabo, on va estar plorant i amb un fort dolor. L’amiga, que dormia a l’habitació del costat, la va sentir i hi va anar. Al cap de poc van marxar del pis davant la insistència d’un dels violadors perquè se n’anessin.

Fals testimoni
L’altra noia que l’acompanyava va declarar que s’havia trobat la víctima al lavabo plorant, despullada i sagnant, però va negar la presència del tercer condemnat al pis. El tribunal creu que menteix per no perjudicar-lo, ja que el coneixia prèviament. De fet, remarca que la seva actitud evidencia “el seu nul interès per l’agressió sexual patida” per la víctima, “desentenent-se del que va passar, arribant a manifestar que ella no ho havia vist, tot i que l’havia trobat al lavabo plorant, despullada i sagnant de forma abundant”.