A presó un home i una dona que havien assaltat tres supermercats amb una pistola

Moment de l'atracament a un dels supermercats. CEDIDA.

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 13 de febrer un home i una dona que havien assaltat tres supermercats a Barcelona amb una pistola. Ell era l’autor material dels fets, mentre que ella actuava per donar-li suport distraient els treballadors o facilitant-li la fugida. En dos dels robatoris, els empleats dels establiments van resultar ferits, ja que van oposar resistència i això va originar baralles. Els fets van tenir lloc en cinc dies entre desembre i gener al districte de Sants-Montjuïc. L’objectiu dels assaltants sempre eren supermercats petits o botigues de queviures. Van ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

En el primer robatori, un home va irrompre al local amb la pistola el vespre de Cap d’Any. Es va emportar prop de 500 euros de la caixa mentre a fora l’esperava algú en un cotxe aparcat a la vora.

Els següents assalts van tenir lloc el 3 i el 5 de gener, però en aquestes ocasions els treballadors no van voler obrir la caixa enregistradora tot i l’amenaça amb una arma de foc. En el cas del 3 de gener, l’home va entrar al supermercat acompanyat d’una dona amb l’objectiu de distreure l’empleat. Com que no van aconseguir el seu propòsit van fugir, però el treballador els va seguir i es van barallar. Finalment, l’atracador, que va tenir l’ajuda d’un tercer home, va colpejar l’empleat amb la culata de la pistola i el va deixar estabornit.

Dos dies més tard, en un altre local de la Zona Franca es va repetir una situació similar. El treballador no va voler obrir la caixa i això va provocar una baralla. L’atracador va colpejar repetidament l’empleat amb la culata i li va provocar un trau al cap. L’home anava amb la dona per distreure’l però no van poder emportar-se res.

Els Mossos van identificar els dos assaltants, que tenien una relació personal. Ell dormia alguns dies al domicili de la investigada a Vilanova i la Geltrú, i en d’altres ho feia en algun dels cotxes que tenien. Els investigadors van detenir l’home el 13 de febrer a l’empresa on treballava a Barcelona, mentre que ella va quedar arrestada quan sortia del seu domicili a Vilanova. Al seient del darrere van trobar una jaqueta utilitzada per l’home que portava la marca de l’empresa on treballava.

En l’entrada al domicili de Vilanova, també van trobar una dessuadora que portava en el tercer atracament. Els dos tenien una desena d’antecedents policials per diversos delictes com ara tràfic de drogues o delictes contra el patrimoni. Van ingressar a presó després de passar a disposició judicial el 15 de febrer. Tenen 62 i 39 anys i són de nacionalitat espanyola.