50 persones de SCC tallen la Via Augusta per les mobilitzacions a la Meridiana

Pla general de la concentració convocada per Societat Civil Catalana que ha tallat l'entrada als Túnels de Vallvidrera. ACN.
Una cinquantena de persones convocades per Societat Civil Catalana (SCC) ha tallat aquest divendres la Via Augusta de Barcelona a l’accés dels Túnels de Vallvidrera. L’entitat ha impulsat una acció reivindicativa “contundent” per denunciar els prop de 150 dies que grups independentistes tallen la Meridiana. El president de SCC, Fernando Sánchez Costa, ha assegurat que els independentistes que protesten a la Meridiana “entorpeixen” la vida de la ciutadania i que amb l’acció a la Via Augusta volen instar el Govern a actuar. “SCC ha dit que s’ha acabat que l’independentisme faci el que vulgui a Catalunya com si fos de la seva propietat. Nosaltres posem el mirall per posar pàgina i recuperar la convivència”, ha argumentat Sánchez Costa.
El tall a la Via Augusta ha començat a les 19h i ha acabat puntualment trenta minuts després. La cinquantena de persones que s’han mobilitzat han mostrat una pancarta sota el lema ‘Tallem els talls, solidaritat amb els afectats pels talls de la Meridiana’. També hi havia cartells que explicaven que feien l’acció reivindicativa com a conseqüència dels talls dels “separatistes”.
Durant els prop de 30 minuts que ha durat l’acció reivindicativa agents de la Guàrdia Urbana han derivat el trànsit dels laterals de la Via Augusta i no s’ha produït cap mena d’incident.
El president de l’entitat constitucionalista ha retret a les administracions que permetin les mobilitzacions a la Meridiana. “Si la protesta a la Meridiana hagués estat diàriament en una altra zona de Barcelona, fa molt temps que s’hagués dissolt”, ha manifestat.
Així mateix, Sánchez Costa ha dit que Societat Civil Catalana “planta cara” de forma cívica “per una Catalunya de tots i per a tots. Per això ha dit que han apostat per una “batalla democràtica” al carrer i a les institucions.
Finalment, el líder de l’entitat ha criticat la “doble vara de mesurar” de les administracions catalanes per permetre als independentistes “tallar les vies durant 2 hores” i en canvi a SCC “només 30 minuts”. Tot i això, Sánchez Costa ha subratllat que no volen “entorpir” i que no creuen que el camí sigui tallar carreteres perquè sinó no hi ha “convivència democràtica”. “Demanem igualtat de tracte i que es posi fi als talls de vies a Catalunya”, ha apuntat.
Societat Civil Catalana ha explicat que després d’aquest tall estudiaran si impulsen altres accions reivindicatives.