18 mesos de presó per agressions a ultradretans el 12-O del 2013 a Sants

El magistrat reconeix tres delictes de lesions i els imposa una indemnització de més de 15.000 euros

El TSJC ha condemnat a 18 mesos de presó a 3 dels 6 joves acusats pels aldarulls ocorreguts al barri de Sants durant la manifestació del 12 d’octubre de 2013. El jutge els considera culpables de tres delictes de lesions i els imposa també una multa de 60 euros per falta de danys alhora que fixa una indemnització total a les víctimes de més de 15.000 en total. També condemna a tots 3 acusats a una multa de 60 euros, i els imposa un ordre d’allunyament de 1.000 metres a les víctimes, amb qui no es poden comunicar. El magistrat també els prohibeix assistir a concentracions o manifestacions convocades per la Plataforma Antifeixista de Barcelona durant 9 anys, 3 anys per a cada delicte de lesions.
La sentència feta pública aquest divendres també absol a tres joves que se’ls va jutjar pels delictes de lesions i danys.

Els fets van passar la tarda del 12 d’octubre quan alguns manifestants d’ultradreta eren a la terrassa d’un bar de Sants i una quinzena d’antifeixistes tapats, suposadament procedents de Can Vies, que els van apedregar i agredir amb pals i altres objectes, causant-los talls i contusions al cap o a les mans. La fiscalia els acusava de tres delictes de lesions, amb instrument perillós, un delicte de anys i tres faltes de lesions amb les agreujants d’abús de superioritat, disfressa i discriminació per motius ideològics, i demanava a la vista celebrada el novembre passat, 15 anys de presó, 9.720 euros de multa i cinc anys de prohibició d’acostament i comunicació amb les víctimes, a més d’indemnitzacions per les lesions i els danys, de 22.500 euros i els danys del bar valorats en 1.200 euros.