Un treballador de la terminal de càrrega l’aeroport del Prat perd una cama

L’accident el va provocar la mala fixació d’un carro de transport de mercaderies

Un vigilant de la terminal de càrrega de l’aeroport de Barcelona – El Prat ha perdut una cama per la mala fixació d’un carro de transport de mercaderies. Segons han detallat fonts sindicals a l’ACN, l’accident va ocórrer aquest diumenge al migdia, quan es va desviar un dels carros encadenats a un vehicle tractor que accedia a la zona de descarrega. El carro va perdre la fixació de seguretat just a l’altura de la porta, en el punt on hi havia un vigilant de seguretat i un treballador del servei de handling. Tots dos van quedar atrapats entre el carro i una tanca de seguretat. A resultes de l’impacte, el vigilant va perdre una cama i és en risc de no poder conservar l’altra, mentre el treballador de handling ha estat operat d’urgència amb ferides greus en una cama. Comissions Obreres ha criticat l’estat “deplorable” dels vehicles de transport de mercaderies i equipatge, i ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball.

Des del sindicat han detallat que el carro es va desviar perquè no van funcionar els passadors de seguretat que vetllen per a què els vagons mantinguin el sentit del vehicle tractor, i consideren que l’errada mecànica es va produir perquè les màquines “són heretades de diverses licitacions i tenen entre 10 i 15 anys d’antiguitat”.

CCOO assegura que ha comunicat “reiteradament” les “deficients” condicions de treball amb què es manipulen les mercaderies i equipatges a l’aeroport, alhora que lamenta que l’accident d’aquest dilluns “és producte de les deficiències preventives”. “Els equips de manipulació han d’estar en condicions òptimes”, reclama un portaveu de Comissions Obreres.

El sindicat és ara a l’espera del resultat d’una inspecció laboral i reclamen que la investigació serveixi per depurar responsabilitats i indemnitzar les víctimes. A banda dels dos ferits de gravetat, a resultes de l’accident els serveis mèdics també van haver d’atendre d’un atac d’ansietat el conductor que transportava la mercaderia.