Tres milers de persones es manifesten contra la violència masclista a Barcelona

Representats institucionals participen a la marxa convocada per Novembre Feminista

3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han manifestat a la capital catalana amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista en una protesta organitzada per Novembre Feminista amb els lemes ‘Juntes soscavem l’ordre patriarcal!’ i ‘Hem decidit no callar!’. En declaracions a l’ACN, Laia Serra, membre del Novembre Feminista, ha dit que casos com els de la Manada demostren que la justícia no té en compte els drets de la majoria de la població. A la protesta hi han participat representats institucionals com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president del Parlament, Roger Torrent, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Elsa Artadi.
Serra també ha destacat que els poders públics i les administracions estan començant a ser “receptius” sobre les reivindicacions de les dones. Segons l’advocada, la societat està començant a prendre més consciència de les violències masclistes, en especial la sexual. Així mateix, la membre del moviment Novembre Feminista ha celebrat que es vagi deixant enrere la concepció que la violència és fruit de conductes individuals.

D’altra banda, Maria Rodríguez, veïna de Barcelona, ha explicat a la càmera de l’ACN que ha decidit assistir a la mobilització perquè les institucions no estan “fent res” per reivindicar la lluita contra la violència masclista. “Si fossin assassinades per ETA o el jihadisme tothom estaria movent-se. Però com que som dones, és el que té”, ha lamentat. D’altra banda, Marta García, original de les illes Canàries, ha fet una crida per seguir lluitant contra les agressions masclistes i no fer “cap pas enrere”.

Finalment, en Rubén, veí de Cerdanyola, ha explicat que ha anat a la manifestació d’aquest diumenge perquè tothom té el dret a sentir-se “estimat” per la seva parella i a no tenir-li “por”. Després de reclamar lleis “més contundents” per perseguir situacions de violència masclista, ha conclòs que quanta més gent es mobilitzi, més consciència prendrà la societat d’aquest problema.

La manifestació ha estat convocada per Novembre Feminista, un espai de confluència de dones i col·lectius diversos que des d’àmbits com el jurídic, l’educatiu, la cooperació, l’atenció directa i l’activisme feminista treballen per l’eradicació de les violències masclistes. La protesta ha arrencat des de Plaça Universitat fins a Arc del Triomf, on s’ha llegit el manifest.