TRAM i UNICEF impulsen els drets dels infants des del Tramvia de Barcelona

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Infant, presenten la campanya de conscienciació ciutadana “Fes memory! Juga als drets de l’infant” i una App per jugar desenvolupats per UNICEF

El 20 de novembre és el Dia Mundial dels Drets de l’Infant. Per commemorar aquesta data i per sensibilitzar la ciutadania davant la situació de vulnerabilitat en què es troben molts infants a Catalunya i al món, TRAM i UNICEF han establert un acord de col·laboració per impulsar la campanya “Fes memory! Juga als drets de l’infant”, dirigida als usuaris del Tramvia de Barcelona.

La campanya “Fes memory! Juga als drets de l’infant” parla de l’App Memory UNICEF, un joc adreçat a nens i nenes perquè coneguin els seus drets com a infants. El Memory UNICEF consisteix en trobar la parella de cada carta en un temps determinat i esbrinar el significat de les 16 cartes que conté el joc. El joc evoluciona amb els 16 nivells previstos per conèixer i parlar sobre els drets dels infants d’una manera entretinguda. L’App està dissenyada i desenvolupada a partir d’una versió lúdica del contingut de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant per tal que, tot jugant, es puguin entendre i aprendre per tenir-los sempre presents.

La presentació de la campanya i l’App s’ha realitzat a la parada de TRAM de Francesc Macià, el dilluns 20 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial dels Drets de l’Infant. A l’acte, on s’ha presentat el joc i un dels tramvies amb la imatge de la campanya, hi ha participat la presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya, Anna Folch Filella; i el director general de TRAM, Humberto López Vilalta.

UNICEF i TRAM pels drets dels infants

El 20 de novembre es commemora l’aprovació del tractat internacional que a l’any 1989 va establir els drets fonamentals de tots els infants, conegut amb el nom de Convenció sobre els Drets de l’Infant aprovada per les Nacions Unides. Des d’aleshores, cada any en aquesta data, es commemora el Dia Mundial dels Drets de l’Infant a tot el món.

A Catalunya, l’acció d’UNICEF es concentra en la incidència política per la infància, en l’elaboració d’estudis que ajudin a comprendre millor la seva situació i en l’educació en drets, promovent un enfocament de drets a l’escola, a banda de captació de fons per finançar els programes internacionals.

TRAM dona suport a la campanya “Fes memory! Juga als drets de l’infant” d’UNICEF des de les actuacions de Responsabilitat Social Empresarial que realitza a Barcelona i a la resta de municipis per on circula el tramvia, amb el convenciment que, amb aquesta acció, ajudarà a millorar la consciència dels usuaris del Tramvia de Barcelona i de la ciutadania en general davant els drets de la infància.