S’apropa la Marató de Donants de Sang. Apunta-t’hi a partir d’aquest divendres

A l'estiu, les donacions baixen un 30% respecte a la resta de l'any

0
978

Aquest divendres, 1 de setembre, s’activen les reserves per la Marató de Donants de Sang del pròxim 16 de setembre, organitzada pel Banc de Sang i Teixits.

Des de l’inici de la campanya d’estiu, s’han fet més de 34.000 donacions de sang i, en concret, durant l’última setmana d’agost, arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils, més de 8.600 persones han anat als diversos hospitals i col·lectes mòbils a donar sang; una xifra que suposa el doble del que seria habitual en aquesta època de l’any.

Malgrat que el Banc de Sang centralitza les donacions de sang i les distribueix a qualsevol hospital que les necessiti, també és important que les donacions es mantinguin de forma continuada. La població, les vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat durant l’estiu i les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte a la resta de l’any.

Gràfic de les reserves de sang que queden actualment al Banc de Sang i Teixits
Gràfic de les reserves de sang que queden actualment al Banc de Sang i Teixits

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana. Per al donant només és un moment, per a molts malalts pot suposar la vida. Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Reserva hora aquí i fes-te donant de sang.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI