Sánchez recorda les víctimes del 17-A en dues piulades, una en castellà i una en català

Posteriorment, ha substituït la piulada en català en record a les víctimes del 17-A i hi inclou ara la bandera espanyola

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha publicat aquest divendres dos missatges al seu compte personal de Twitter per recordar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils en el primer aniversari. Els missatges són idèntics, el primer en castellà i el segon en català, on mostra la solidaritat amb les víctimes i el seu dolor i assegura que Espanya i Barcelona són llocs de pau. En la piulada en castellà (publicada primer) hi apareix una imatge de la Rambla amb el lema ‘Sempre amb les víctimes’ i a la part inferior esquerra l’escut d’Espanya i la bandera espanyola. Dues hores més tard, el president espanyol ha piulat exactament el mateix text en català i hi ha adjuntat la mateixa fotografia. Ara bé, en aquesta ocasió no hi ha posat ni la bandera espanyola ni l’escut. “La unitat de tota la societat espanyola ens fa forts contra el terror i la barbàrie”, ha escrit el president espanyol, que afegeix que un any després “estem ferm davant la desraó del terrorisme”.

El president espanyol ha substituït la piulada en català en record a les víctimes del 17-A que aquest matí havia penjat. Al compte personal de Sánchez hi apareixien dues piulades amb textos idèntics. La primera en castellà, on es veia una imatge de la Rambla amb el lema ‘Sempre amb les víctimes’ i a la part inferior esquerra l’escut d’Espanya i la bandera espanyola. En canvi, a la piulada en català (amb el mateix text) no hi apareixia ni la bandera ni l’escut. El missatge ha estat penjat poc més d’una hora però després ha estat substitut per un altre que conserva el text i la imatge i hi afegeix la bandera espanyola i l’escut. Al missatge, el president espanyol apel·la a la unitat per vèncer el terrorisme, mostra “solidaritat amb el dolor de les víctimes” i afirma que Espanya és “un país de pau”.