Protesta a la Delegació de la Comissió Europea per la "violència" a la frontera grega

Pla detall d'una pancarta a la concentració convocada per Stop Mare Mortum davant la delegació de la Unió Europea a Barcelona. ACN.
Unes 200 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, han respost aquest dimarts a la crida de la plataforma Stop Mare Mortum per protestar amb una cassolada davant la Delegació de la Comissió Europea en contra de les “accions violentes” que s’estan vivint a la frontera entre Grècia i Turquia. L’estat grec ha declarat que no acceptarà cap petició d’asil en el pròxim mes, suspenent així l’aplicació de la Convenció de Ginebra en el seu territori. Aquesta decisió se suma al trencament del pacte entre la Unió Europea i Turquia perquè el país exercís de mur de contenció de fluxos migratoris a canvi de 6.000 milions d’euros.
Les portaveus de Stop Mare Mortum han denunciat que no existeixen “unes vies legals i segures” d’accés al territori europeu i a la protecció internacional. Assenyalen que els Estats europeus “basen la seva política migratòria en l’externalització i la securització de fronteres, vulnerant, si cal, els drets humans”.
Durant la concentració, les diferents veus de la plataforma han reclamat la cancel·lació de la suspensió de l’aplicació de la Convenció de Ginebra per part de Grècia de manera immediata, així com la fi de les devolucions en calent a Grècia però també a l’Estat espanyol.
Finalment, s’ha demanat l’obertura immediata de vies legals i segures d’accés a territori europeu i l’aplicació del sistema de reubicació dels refugiats.