Passejos de fins a 10 persones en fase 1 i fins a 15 persones en fase 2

A partir del dilluns els nens podran passejar amb dos adults

El passeig de Sant Joan de Barcelona a l'alçada de Verdaguer ple de famílies que passegen amb els nens en el primer matí de permís per sortir amb els infants a passejar. ACN

El ministeri de Sanitat ha decidit flexibilitzar els passejos en fase 1 i fase 2 de manera que fins a 10 persones puguin realitzar-los en fase 1 i fins a 15 en fase 2, segons han confirmat a Europa Press fonts d’aquest departament, que ha publicat una nova ordre en el BOE aquest dissabte 23 de maig. Tota Espanya estarà en fase 1 o fase 2 des de dilluns que ve 25 de maig.

Aquesta flexibilització també afecta, per tant als menors: “Avui s’han flexibilitzat les normes per als passejos amb nens i nenes durant la fase 1. Fins ara només podien sortir acompanyats d’un adult. A partir del dilluns podran passejar amb dos adults si es vol, mantenint les mesures de seguretat”, ha tuitat el ministre de Consum, Alberto Garzón.

Així ho reflecteix l’ordre publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) per la qual es modifiquen diverses ordres per a una millor gestió de la crisi sanitària ocasionada pel Covid-19 en aplicació del Pla per a la transició cap a una nova normalitat.

La publicació introdueix una nova disposició addicional per a la flexibilització per als desplaçaments de la població infantil i pràctica de l’activitat física no professional.

Per això, després de l’entrada en vigor d’aquesta ordre, deixen de ser aplicació als desplaçaments de la població infantil i a la pràctica de l’activitat física no professional les limitacions respectivament previstes en els articles 3.1 de l’Ordre SND/370/2020, de 25 d’abril, i 2.3 de l’Ordre SND/380/2020, de 30 d’abril.