L’Hospital de Bellvitge estrena 24 sales d’operacions per fer cirurgies d’alta complexitat

Torra destaca que la inversió en Salut arriba al nivell del 2010 i significa que s'ha "revertit" el "període de retallades"

Pla general del president de la Generalitat, Quim Torra, la conseller de Salut, Alba Vergés i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, durant la visita als nous quiròfans de Bellvidge el 13 de setembre del 2019

L’Hospital Universitari de Bellvitge posa en marxa a partir de dilluns 24 sales d’operacions equipades amb tecnologia d’última generació per fer cirurgies d’alta complexitat. D’aquesta manera esdevé l’únic de l’estat espanyol amb tres quiròfans híbrids, que incorporen escàners a la mateixa sala d’operacions, i 2 quiròfans robotitzats. Amb el nou bloc quirúrgic es passarà de les 16.617 intervencions del 2016 o les 20.574 de l’any passat a les 21.494 del 2020. l’edifici tecnoquirúrgic ha costat 82 milions en obres i 50 milions en equipament, dels quals 20 s’han invertit en l’equipament d’aquest bloc quirúrgic. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat els nous equipaments i ha destacat que l’increment de la despesa en Salut es situa “en uns paràmetres pràcticament del 2010” el que contribueix a “revertir aquell període de retallades” que vol “deixar enrere el més aviat possible”.