L’Audiència Nacional torna a denegar la llibertat provisional a Sandro Rosell

La Secció Tercera considera que hi ha risc de fuga i d'ocultació de proves, entre d'altres

La Secció Tercera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha tornat a rebutjar la llibertat provisional per a l’expresident del Barça Sandro Rosell, ingressat a la presó des del passat 25 de maig per la seva presumpta implicació en l’Operació Rimet. Els magistrats consideren que continua el risc de fuga, d’ocultació de proves i de reiteració delictiva apreciats per la jutgessa Carmen Lamela. En la seva interlocutòria, la jutgessa rebutja per segon cop el recurs d’apel·lació de la defensa de Rosell, que va al·legar l’arrelament de l’expresident blaugrana i el greuge comparatiu amb altres persones investigades en altres processos per fets similars. Els magistrats també fan constar a la gravetat de les penes a les què s’enfronta Rosell per mantenir-lo a la presó.
També, recorden que el risc de fuga es podria afavorit per la mobilitat que té Rosell per instal·lar-se a l’estranger i en països on no hi hagués una col·laboració policial i judicial fluïda, en la línia de la primera interlocutòria.

Sobre el risc de destrucció de proves, continua existint perquè la instrucció no està finalitzada, segons fonts judicials, mentre que sobre el greuge comparatiu amb altres investigats, la Sala opina que no és una circumstància com perquè se li doni la llibertat perquè els casos i les circumstàncies són diferents.

En una altra interlocutòria, la Secció Tercera també rebutja la llibertat per al seu soci Joan Besolí, que no veu creïble la reiteració per adquirir la nacionalitat espanyola, ja que és andorrà. Concretament, afirma que és una “pretensió estranya per demostrat que no escaparà de la justícia a Espanya, ja que es pot ser nacional espanyol i fugir”.