L’ANC i Òmnium veuen una resposta “important” en la crida a retirar diners

La Crida per la Democràcia vol "explorar com continuar a partir d'ara" amb aquestes accions de caire "simbòlic"

El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, i el portaveu accidental d’Òmnium, Marcel Mauri, s’han mostrat “raonablement contents” per una “contestació important” i una “repercussió notable” en la retirada de diners en efectiu d’entitats bancàries que van proposar per aquest divendres. Els dirigents de les entitats sobiranistes han afirmat que la primera acció de la Crida per la Democràcia pretenia tenir un caire “simbòlic” i, tot i que no tenen dades, consideren que ha servir per “empoderar” la ciutadania, ha explicat Alcoberro. “Si com a ciutadans no ens han escoltat, esperem que com a ciutadans actius i consumidors ens comencin a fer cas”, ha afegit Mauri en assegurar que l’etiqueta de la campanya #LaForçaDeLaGent ha estat trending tòpic mundial a Twitter. En exigir la llibertat dels seus presidents, les entitats sobiranistes han advertit també que “mentre no s’aturi l’onada de repressió” seguiran mobilitzats. De moment, amb la mirada posada a la manifestació d’aquest dissabte; però han avançat que l’acció d’aquest divendres “genera una nova manera de treballar” que hauran d'”explorar.
Mauri , que s’ha mostrat “escandalitzat” per l’empresonament de Sànchez i Cuixart, ha assegurat que l’acció d’aquest divendres pretenia ser un “gest simbòlic” per demostrar “la força de cadascuna” de les persones que s’hi han sumat. “Farem el que faci falta sempre de forma cívica i democràtica per aturar l’onada repressiva perquè els Jordis surtin de la pressió i l’estat reaccioni”, ha afegit sense voler concretar com seguiran aquestes accions.

Alcoberro només ha afegit que la proposta d’aquest divendres obre la porta a una “nova manera de treballar”. “Que haurem d’anar implementant i veient com es pot tirar endavant”, ha afegit en mostrar-se “raonablement content” per una “contestació important” que valoren també per l’impacte també en les xarxes socials.

Creuen que qui “perjudica de forma severa” l’economia català no és la seva acció sinó en tot cas el govern espanyol amb “decret lleis que faciliten” el canvi de seus socials o amb la “intervenció” dels comptes de la Generalitat. Per tot plegat, les entitats sobiranistes no descarten per ara cap acció –ho han dit en ser preguntats per una vaga fiscal- però han afegit que aniran concretant els passos un per un.

D’altra banda, Alcoberro ha explicat que aquest cap de setmana les famílies de Sànchez i Cuixart els podran veure. Ha assegurat que se senten “forts, bé de moral i estan disposats a continuar lluitant d’una altra manera des de la presó”.