La policia espanyola desmantella a Barcelona un centre de distribució de televisió pirata

El grup cobrava una quota mensual de 10 euros a 10.000 abonats d'arreu d'Europa

La policia espanyola ha desmantellat un centre de distribució de televisió pirata de canals de televisió per IPTV (Televisió de Protocol per Internet) i ha detingut quatre persones en el marc d’una operació d’àmbit europeu de la Guardia di Finanza d’Itàlia. L’organització estava especialitzada en la difusió de continguts de pagaments de de l’Estat i obtenia uns 100.000 euros mensuals. El responsable del grup disposava d’un local a Barcelona, on tenia instal·lat un gran nombre d’antenes al terrat i una complexa xarxa d’ordinadors, servidors i decodificadors des d’on captava, difonia i mantenia a senyal a més de 10.000 abonats de tot Europa. En total, s’han detingut 61 persones, de les quals la majoria (54) a Itàlia.
Les investigacions a l’Estat van començar gràcies a la comissió rogatòria sol·licitada per la Fiscalia de Roma a la justícia espanyola pels presumptes delictes contra la propietat intel·lectual, associació criminal i blanqueig de capitals. La banda operava en diversos països europeus i oferia el servei a canvi d’una quota mensual de 10 euros.

La policia espanyola va establir un dispositiu de vigilància entorn al domicili d’un ciutadà italià i resident a Barcelona. Els agents van observar que l’home, que era el màxim responsable del grup, passava hores en un altre immoble de la capital catalana, on s’ubicava l’empresa sota aparença legal i on disposava de nombroses antenes.